€2,4 miljoen investering in cocktailmachine

19 september 2023 11:48

€2,4 miljoen investering in cocktailmachine

Machine lost tekort aan bartenders op, verhoogt productie en verlaagt kosten

Wel on trend met het aanbieden van cocktails, maar geen kostbare tijd kwijt aan mixen, shaken of stirren. Het kan met L’OUI. Deze innovatieve cocktailmachine van Nederlandse bodem - waarin zo'n €2,4 miljoen is geïnvesteerd - schudt de barwereld flink op. De werking van het apparaat is vergelijkbaar met die van de Nespressomachines, het resultaat steevast van topkwaliteit. De recepten – met hits als Pornstar Martini en Piña Colada, en ook virgin varianten – zijn ontwikkeld in samenwerking met de smaak-experts van The Stillery. Bartenders houden hun handen vrij, terwijl L’OUI voor hen de cocktails en mocktails maakt. Perfect op temperatuur, perfect van smaak en perfect qua presentatie. Oui, oui! Ça c’est L’OUI.   

Bartender 2.0: geen mens maar een machine

L’OUI is speciaal ontworpen voor grote horecagelegenheden en festivals. De state-of-the-art machine maakt het mogelijk een brede selectie cocktails aan te bieden, met minimale inspanning en minimale investering. Deze bartender 2.0 creëert, op basis van vooraf samengestelde recepten, perfecte cocktails om direct te serveren. Nauwkeurig, consistent en efficiënt. Er zijn twintig cocktail- en vijf mocktailsmaken verkrijgbaar in de speciaal ontwikkelde cans die door L’OUI worden verwerkt. De machine houdt tijdens zijn werk zicht op het aantal geserveerde cocktails, het onderhoud van de machine en de kwaliteit van de drankjes. L’OUI schenkt momenteel cocktails op ruim zeventig locaties – van zonnige strandpaviljoens tot gastronomische sterrenzaken.

Verlaging kosten, verhoging productiviteit

Daan Gijbels, medeoprichter van L’OUI, over zijn cocktailconcept: “L’OUI is veel meer dan een cocktailmachine. Het is een nieuwe standaard voor gastvrijheid. Een ware revolutie in de hospitality-industrie. Het belangrijkste verschil tussen een reguliere bartender en onze innovatieve nieuwkomer is misschien wel de productiviteit. Een doorgewinterde barman maakt gemiddeld vijftien tot twintig cocktails per uur, L’OUI serveert er moeiteloos 120. Hij is cool, want koelt tot het vriespunt en nashaken is niet nodig – gewoon schenken en klaar. L’OUI wil bartenders niet van hun troon stoten, maar juist helpen in een wereld waar personeelstekort een groot probleem is. Hele fijne bijkomstigheid: L’OUI zegt nooit nee. Ook heel fijn, L’OUI is scherp geprijsd!”

Over L’OUI

L’OUI geeft luxe en smaak een efficiënt randje. Met deze geavanceerde machine serveert elke horecagelegenheid in recordtempo de perfecte cocktail of mocktail. Initiatiefnemers Edwin de Koeijer en Daan Gijbels ontwikkelden het concept in reactie op de groeiende cocktailvraag en het toenemend tekort aan kundig barpersoneel. Van Espresso Martini tot Virgin Mojito en van Strawberry Daiquiri tot Whisky Sour – L’OUI schenkt 25 verschillende cocktails op basis van concentraat in blik, gemixt met water en ijs. Gegarandeerd the perfect serve door één keer de hendel over te halen. Het bedrijf werd opgericht in 2021 en richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt, lanceringen in Spanje, VK, Duitsland, Turkije en Scandinavië staan in de planning. Zie ook loui-cocktails.com.

Binnenkort is L’OUI te vinden op, perskaarten zijn mogelijk!

  • Gastvrij Rotterdam (18-20 sept)
  • BBB Maastricht (9-11 okt)
  • Haagse Horeca Beurs (7–8 nov)
  • Horecava (8-11 jan 2024).
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.