Wil jij groeien als voetballende ondernemer of als ondernemende voetballer?

29 februari 2024 08:52

 Wil jij groeien als voetballende ondernemer of als ondernemende voetballer?

Ik ben met hart en ziel fan van voetbal. Je kunt me dan ook regelmatig aantreffen in de Johan Cruijff Arena, om de hoek van mijn thuis. Dit seizoen heb ik alle tijd gehad om de ins & outs te bestuderen van de bijzondere voetbalwereld. Het universum van besturen, verenigingen, Raden van Commissarissen, trainers, assistenten en spelers heeft verdacht veel weg van transitietrajecten in bedrijven. Daarom ga ik alle leerpunten delen in een speciaal trainingskamp ‘Ondernemers NLP in één dag’. Zodat jij kunt groeien met je onderneming en als leidinggevende.

Als je wint, heb je vrienden

Als je wint, heb je vrienden. Zo is het toch? Maar als het tij keert, dan is dat anders. Zodra sportieve successen uitblijven krijgen bestuurscrises en schandalen de overhand. Het vertrouwen in de club galoppeert de poort uit en discussies ontvlammen op en over alle terreinen:

  • over de samenstelling van het bestuur
  • het gebrek aan voet(bal)visie
  • onbalans tussen traditionele scouting en moderne data-analyse
  • het aantrekken van een 'tweede garnituur' spelers
  • voertaal of systeem.

Of je nu Ajax of Volendam bekijkt, of de situatie bij Vitesse, het lijkt allemaal verdacht veel op het bedrijfsleven. Zodra je niet meer meespeelt in de voorhoede krijgt paniekvoetbal de overhand. En is het niet veel anders. Het vervangen van een trainer (de salesmanager) of directeur levert weinig op. Het stopt in ieder geval niet de neergang.

Doelgericht en effectief je communicatie-skills aanscherpen

In het bedrijfsleven zie ik het iedere dag gebeuren. Zeker bij veranderingsvraagstukken komen de conflicten en wederzijds onbegrip naar boven. En of het nu gaat om sportieve resultaten en financiële consequenties, uiteindelijk draait het om communicatie. Mijn stokpaardje. Het vinden van evenwicht tussen gegevens en visie is essentieel om succes te behalen en de kernwaarden van de organisatie te behouden. Het helpt dan als je – zeker als leidinggevende – weet hoe je individuen moet aansturen, op welke wijze je ieder voor zich moet aanspreken om ze met je boodschap te raken. En hoe je met aandacht kunt luisteren, kunt horen en zien om te begrijpen. Op iedere actie volgt een reactie. Inzicht in de wijze van informatie- en prikkelverwerking in de ander maakt dat je sneller de juiste toon vindt, waarna je samen de schouders kunt zetten onder de volgende uitdaging. Ik maak mijn deelnemers graag ‘de grootste aanhanger van zichzelf’. Daarmee laat je mensen en bedrijven groeien. Dat verdient een groot podium! Of Arena!

Team in balans

Het vinden van een evenwicht in een team is altijd lastig. Kijken we eerst nog eens naar de voetballers. Deze atleten hebben een uitzonderlijk vermogen om te voelen, om te vertrouwen op hun intuïtie. Snel reageren, je aanpassen aan nieuwe situaties, direct uithalen. Hun lijf reageert op iedere prikkel. Natuurlijk hebben de teamgesprekken over voorkeursbenen en -bewegingen van de opponent geleid tot strategische keuzes, maar het verstand wordt tijdens de wedstrijd toch op een laag pitje gezet. In mijn jargon heb ik het dan over sensorische verwerking. En ik ben zo’n type dat heel snel in vuur en vlam staat en grijpt naar de kracht van argumenten en overtuigingen. Als er dan vanuit de leiding een overdaad aan rationaliteit naar boven komt, met een liefde voor planning, procedures en protocollen, dan heb je snel de poppen aan het dansen. Of juist niet, dan staan alle teamleden, met al hun sterke kanten, uiteindelijk toch met de ruggen naar elkaar. Zie dan maar eens samen het doel te vinden.

Kun jij het beter?

Uit mijn zakelijk netwerk kwamen vragen of ik me niet in voetbaltenue wil hijsen en mijn kennis en ervaring wil delen. Dat ga ik doen op 5 juni a.s. wanneer ik mijn ‘ONDERNEMERS-NLP in één dag’ helemaal in het teken zet van VOETBAL. Dus, hou je van het voetbalspelletje en ben je ondernemer of leidinggevende? Kom dan naar mijn Trainingskamp.

In een dynamische setting doorbreek ik protocollen en geef jouw communicatie-skills – en zelfvertrouwen – een boost. Zet een volle dag al je zintuigen in beweging (zien, horen, voelen, ruiken en proeven), krijg meer inzicht in jezelf en anderen en leer hoe je effectiever kunt omgaan met de mensen om je heen. Ontdek, samen met andere ondernemers, hoe je meer energie en tijd kunt krijgen, zakelijk en privé. Praktijkvoorbeelden over meer rendement en balans, vanuit ondernemerschap en doordrenkt met voetbal, plezier, theater, humor en ontspanning. Verspil geen tijd en reserveer je positie op ondernemersnlp.nl. Alleen op 5 juni geef ik het speciale trainingskamp. Kans voor open doel!

Ik doe mee aan het trainingskamp OndernemersNLP in één dag

(€ 349,00 excl. btw, incl. gezonde lunch en catering)

Charlotte Krielaart heeft als eerste in Nederland een doelgroepspecifieke opleiding voor NLP ontwikkeld. Exclusief voor ondernemers, managers en zelfstandige professionals. Krielaart is interimmanager bij toonaangevende organisaties. Onder haar bruisende persoonlijkheid schuilt een unieke combinatie van intuïtief inzicht en scherpe strategische invulling. Haar expertise zet in als ‘blikopener’ en laat met Ondernemers-NLP mensen en bedrijven groeien. Volg Charlotte op  .

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.