Gepubliceerd op 13 januari 2021

Meer klanten werven met je website? 3 tips!

Onlangs een nieuwe website voor je bedrijf gelanceerd? Maar levert dit nog niet het gewenste aantal nieuwe klanten op? Dan is het van belang om je eens te verdiepen in de mogelijkheden om meer klanten te werven met je website. Wil jij meer online klanten werven? In dit artikel geven we 3 tips hoe je het maximale uit je website kunt halen én dus meer online klanten kunt werven!

1. Content

De content op je website is een ontzettend belangrijk onderdeel om meer klanten te werven. Goede teksten en duidelijke afbeeldingen zijn essentieel voor je online vindbaarheid. Google houdt van websites die voorzien zijn van waardevolle content. Investeren in goede content is een belangrijk onderdeel om hoger te scoren in Google.

Daarnaast is het van belang om met de content op je website bezoekers de informatie te geven waar zij behoefte aan hebben. Geef bezoekers de juiste informatie en zorg ervoor dat de content duidelijk leesbaar is. Dus geen lappen met tekst, maar korte en krachtige alinea’s.

2. Optimaliseer de conversie

Als het gaat om de prestatie van website dan wordt er vaak gepraat over conversies, maar wat houdt een conversie precies in? Een conversie is vaak een gewenste actie die een bezoeker van je website onderneemt. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van het contactformulier, plaatsen van een bestelling of aanvragen van een offerte. Vaak wordt het aantal conversie per pagina uitgedrukt in een percentage. Dit geeft aan hoeveel procent van de bezoekers dat actie onderneemt. Een voorbeeld: wordt het contactformulier door 4 bezoekers van de in totaal 100 bezoekers ingevuld? Dan is het conversiepercentage 4%.

Het conversiepercentage op je website is een ontzettend belangrijk onderdeel als je meer online klanten wilt werven. Je kan namelijk honderden bezoekers hebben, maar als er niemand actie onderneemt dan heb je daar nog niks aan. Aan de slag gaan met conversie optimalisatie is dan ook een absolute aanrader. Hulp van een specialist nodig? Lees hier de tips van Marco Bouman voor conversie optimalisatie.

3. Plaats recensies op je website

Als bedrijf wil je natuurlijk betrouwbaar overkomen tegenover de bezoekers van je website. Om bezoekers te overtuigen van het feit dat je als partij betrouwbaar bent is het van belang om recensies te plaatsen. Niets is meer overtuigend dan echte recensies op je website.

Onze partners