Gepubliceerd op 18 februari 2021

Waarom investeren in Ripple en Ethereum interessant kan zijn

Investeren in cryptocurrency is nooit eerder zo interessant geweest als in 2020 en 2021. De koers van Bitcoin blijft bijvoorbeeld nog steeds stijgen en de verwachting is er zelfs dat het einde van deze stijging nog lang niet in zicht is. Het zijn met name ondernemers en beleggers die massaal in Bitcoin investeren. Toch kun je er ook voor kiezen om verder te kijken dan de Bitcoin. Wat dacht je ervan om te investeren in andere cryptocurrency zoals Ripple en Ethereum? In dit artikel lees je er meer over.

Ethereum en Ripple: wat is het precies?

Grote kans dat je enigszins bekend bent met cryptocurrency Bitcoin. Bitcoin is veruit het meest bekende digitale geld waarvan de waarde sinds de helft van 2020 torenhoge records kent. Naast deze munt kun je investeren in andere vormen van digitale valuta. Ether, de munteenheid van Ethereum, en Ripple zijn na de Bitcoin de grootste cryptocurrencies. De basis van deze eenheden lijkt hetzelfde als van Bitcoin, maar er is wel degelijk een verschil te ontdekken. Zo is Bitcoin opgericht met als doel om gedecentraliseerd transacties te kunnen voldoen. Dat betekent dat er geen bemoeienis van de bank komt kijken bij alles wat met dit geld te maken heeft.

Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld Ripple. Ripple is bijvoorbeeld juist bedacht om het betalingssysteem wat al bestaat bij banken te verbeteren en te versnellen. Het systeem van Ripple maakt het mogelijk om digitale munteenheden te versturen zoals de munt van Ripple zelf: XRP. Ethereum is net als Ripple ook geen munt, zoals de Bitcoin wel is. Wel heeft Ethereum een digitale munt genaamd de Ether om digitaal te kunnen betalen. De belangrijkste overeenkomst tussen Ethereum en Bitcoin is dat ze beiden zonder tussenkomst van een bank werken. En bij alle cryptocurrency geldt: de waarde ervan is volatiel en kan dus per dag, uur of zelfs minuut verschillen.

Hoe gaat het met de Ripple en ETH koers?

Net als bij Bitcoin het geval is, gaat het momenteel erg goed met de ETH koers en de Ripple koers. Steeds meer mensen investeren in de kleinere zusjes en broertjes van Bitcoin en dat is niet gek. Het zijn met name ondernemers die kiezen voor een nieuwe of creatieve manier van investeren. De coronacrisis heeft namelijk flinke invloed op hoe het met de economie in Nederland gaat. Hierdoor kijken mensen met geld, zoals ondernemers, op een andere manier naar dat geld en kijken ze vooral naar wat er allemaal mogelijk is. Toen het eenmaal bekend werd dat de waarde van cryptocurrency steeg, grepen veel mensen deze kans aan om ook te investeren. Op basis daarvan stegen de koersen des te meer, zoals dat gaat bij investeren in virtuele valuta.

De laatste maanden en weken gaat het erg goed met de waarde van XRP en Ether. Ripple heeft na een flinke piek op 1 februari wel enkele dalingen gekend, maar is sindsdien weer stijgend. De laatste cijfers (van midden februari) laten zien dat de waarde hoger is dan in 2020 en het begin van 2021. De piek die Ripple in 2018 beleefde is nog niet verbroken; bij Ethereum is dat een ander verhaal. De waarde van de Ether is namelijk hoger dan het ooit is geweest. Ook daar was een piek te zien in 2018; sinds de zomer van 2020 gaat het echter écht sky high met de virtuele munt. Experts verwachten dat deze stijging in waarde de komende tijd alleen maar toe zal nemen. Wat dat betreft zou het dus een interessante investering voor je bedrijf kunnen zijn.

Als ondernemer wel of niet investeren in cryptocurrency?

Door de stijgende waarde is het tarief van dit soort cryptocurrency momenteel aardig aan de prijs. Dat betekent dat je eerst behoorlijk wat geld moet inleggen om er uiteindelijk misschien wel of misschien niet van te profiteren. Het kan namelijk ook zomaar gebeuren dat de waarde uiteindelijk weer omlaag gaat, waardoor je geld verliest. Uit eerdere ervaringen bij gigantische stijgingen bleek dat er altijd een moment komt dat de koers kantelt; het exacte moment is alleen niet te voorspellen. Je kunt er dus ook nog uitstappen op het moment dat je veel geld hebt verdiend. Zolang je dit in je achterhoofd houdt, kan het zeker interessant zijn om te investeren in XRP of Ether of misschien toch Bitcoin.

Voor de meeste ondernemers en investeerders is investeren in cryptocurrency een nieuwe manier van ondernemen. Door de coronacrisis hebben zij bijvoorbeeld minder vertrouwen gekregen in de economie en de banken waardoor ze hun geld liever op een andere manier investeren. Naast cryptocurrency investeren zij bijvoorbeeld in beleggen; met een paar losse aandelen kun je al een eind komen en je hoeft er niet direct ontzettend veel verstand van te hebben om te beginnen met beleggen. Lees je altijd, net als bij cryptocurrency, wel goed in voordat je aandelen gaat kopen.

Onze partners