Gepubliceerd op 18 december 2019

Praktisch digitaliseren op de werkvloer

De digitalisering, ofwel de vierde industriële revolutie, is in volle gang en doet het bedrijfsleven op zijn grondvesten schudden. We kunnen er niet omheen. En waarom zouden we ook?

Waar digitalisering binnen veel bedrijven een lange tijd gold als een online versie van een papieren proces, heeft dit hot topic vele branches veroverd en zijn de opvattingen over digitalisering op de werkvloer en daarbuiten veranderd. Klanten willen ten alle tijden hun eigen data kunnen bekijken en veranderen, klanten willen direct antwoord en klanten willen 24/7 nieuwe diensten kunnen afnemen. Het is tijd dat alle bedrijven meegaan met de veranderde behoefte van de klant.

Uit de Werkmonitor van Randstad blijkt dat onder werkenden een ruime meerderheid voor technologie binnen het bedrijfsleven is. Met een percentage van maar liefst 62 procent is dit een ruime meerderheid. Implementeer onderstaande tips binnen uw bedrijf en geef technologie en digitalisering een kans op de werkvloer.

  • Digitaal talent aannemen

Denk out-of-the-box en neem jong talent aan zowel klanten als techniek begrijpen. Organiseer trainingen en leer huidige werknemers nieuwe vaardigheden zodat jong (met frisse blik) én oud (met veel ervaring) samen digitale oplossingen voor jouw organisatie kunnen aanleveren.

  • Digitaal archiveren

Bespaar op kosten, materiaal en tijd en zorg voor meer efficiency op kantoor. Door gebruik te maken van een digitale opslag zorg je voor één gebruiksvriendelijk portaal voor alle informatiestromen binnen het bedrijf.

Met het bedrijf naar een digital event

  • De digitale transformatie gaat geen enkel bedrijf voorbij. Pak de digitalisering bij de lurven en wees andere bedrijven een stapje voor door jouw aanwezigheid bij een event over digitalisering. Interne processen worden leuker, zinvoller én effectiever door juist gebruik te maken van technologie. Val op bij het event en laat je werknemers naambadges dragen voor een tikkeltje transparantie van jouw bedrijf.

Onze partners