Gepubliceerd op 9 september 2019

Waarom kerstpakketten geven een goed idee is

Het psychologisch effect van een kerstpakket is groot. Met het gebaar van een kerstpakket, hoe goedkoop ook, kan de werkgever veel loyaliteit winnen.

Het kerstpakket van tegenwoordig is uitgegroeid tot een symbool van waardering voor personeel en relaties en de inhoud is veranderd van een pakket bestaande uit enkel voedsel, tot een mixpakket, cadeaukaarten van elektronicawinkels en parfumeries, belevingen en goede doelen. De traditionele kerstpakketten vol met etenswaren zijn nog altijd razend populair. kerstpakket ideeen zijn er genoeg, maar toch krijgen medewerkers allemaal hetzelfde. Het mag wat persoonlijker.

Maak het persoonlijk

Ik realiseer mij dat het wat extra moeite kost voor een werkgever, maar hoe leuk zou het zijn als een werkgever nu een stapje verder gaat door zich te verdiepen in iedere werknemer om hem of haar vervolgens met de kerst een echt persoonlijk geschenk te geven, toegespitst op zijn of haar wensen. Dan maak je als organisatie echt indruk! Het persoonlijk maken kan ook al met een keukenschort met de naam van de medewerker erop.

Wat zijn de kosten van een kerstpakket?

Kijkend naar de gemiddelde uitgaven aan een kerstpakket de afgelopen jaren, komen deze tussen de €35 en €45 per pakket, maar wat zijn de fiscale regels bij het uitdelen van een kerstpakket?

Als een werkgever kerstpakketten uitdeelt, moet hij de waarde van die pakketten op de juiste manier opnemen in de administratie. Doet hij dat niet, dan moet er belasting over betaald worden en dat maakt een kerstgeschenk een stuk minder prettig. Om de kerstpakketten onbelast te laten, moet de werkgever ze aanwijzen als eindheffingsloon en onderbrengen in de vrije ruimte. Deze bedraagt thans 1,2% van de loonsom. Doet u dit niet dan wordt het kerstpakket een stuk duurder.

Bedrijven hebben nog enkele maanden om het kerstpakket te vullen. Wacht daarmee niet te lang want kerstpakketbedrijven hebben een bepaalde voorraad en op is op. Op het laatste moment bestellen houdt vaak in dat de duurste pakketten nog wel verkrijgbaar zijn, maar in de

lagere prijsklasse alles al is vergeven. Helaas is de keuze dan beperkt en ben je vaak duurder uit dan gewenst.

Onze partners