Gepubliceerd op 3 maart 2021

Kentekencheck uitvoeren voordat je zakelijk een auto gaat leasen

Een auto is niet meer weg te denken bij het uitvoeren van veel van de dagelijkse werkzaamheden en het kunnen voldoen aan verplichtingen. Ook voor personen die zakelijk gezien veel op stap zijn, is een auto van groot belang en wordt met zo een auto in de meeste gevallen ook flink wat kilometers afgelegd. Het laat dus geen twijfels over dat zo een auto wel technisch in een goede staat moet verkeren.

Wat houdt zo een kentekencheck nou in?

Er zijn bij de aanschaf van een auto een aantal zaken waar er op gelet dient te worden. Een proefrit maken, onder de motorkap kijken, vragen of er geen bijzonderheden zijn, het hoort er allemaal bij, maar is zo een manier van controle lang niet voldoende. Het blijft namelijk een wat “ oppervlakkige “ manier om achter de staat te komen waarin de auto zich in bevindt. Met online kentekencheck uitvoeren kan er veel meer achterhaald worden en kan ook de informatie verschaft door de eigenaar getoetst worden. komt de kilometerstand wel overheen? Wat is de onderhouds- en schadehistorie? Allemaal vragen waar je gelijk antwoordt op krijgt met zo een kentekencheck. Dat laat weinig ruimte voor twijfels en kan met een gerust hart worden overgegaan tot de aanschaf.

Ook voor het leasen is zo een check relevant

Leasen wordt vaker vergeleken met het voor een lange periode huren van een auto. Er zijn echter ook opties om al voor een maand een auto te leasen. De kosten liggen vallen wat lager uit dan voor het huren van een auto. Een zakelijke lease kan ook noodzakelijk zijn wanneer er door een toegenomen werkdruk snel extra vervoer nodig is of dat de eigen bedrijfsauto niet meer beschikbaar is. in alle gevallen moet zo een leaseauto je dus niet in de steek laten en biedt zo een kentekencheck dan de nodige zekerheid. Vooraf laat online lease auto vergelijken ook de mogelijkheden zien die er ter beschikking zijn en kan er ook nog wat bespaard worden op de leasekosten. Aantrekkelijk is de optie om de auto na afloop van de lease over te kopen.

Zakelijk een auto leasen moet ook wel gekoppeld zijn aan de nodige zekerheid omtrent de staat waarin de auto zich in bevindt. Dit met het oog van de drukke werkzaamheden die ermee uitgevoerd zullen worden en het eventueel overkopen na de lease.

Onze partners