Gepubliceerd op 24 oktober 2019

De succesfactor bij een gecombineerde financiering

Steeds meer financieringen worden samengesteld uit een bancair en een non-bancair deel. Van een aanvraag bij één enkele partij is vaak geen sprake meer en wordt er vrijwel altijd een combinatie van verschillende financieringsvormen voorgesteld om tot de ideale mix te komen.  Dat vereist expertise en een brede kennis van de marktmogelijkheden. Stapelfinancieringen was een van de eerste Nederlandse specialisten in deze financiële regie. Samen met de ondernemer realiseerde Stapelfinancieringen al met succes een groot aantal gestapelde financieringen.

Gecombineerde financieringen bestaan gewoonlijk voor de helft uit bancair krediet en voor de rest uit een combinatie van verschillende kredietvormen, van debiteurenfinanciering en een rechtstreekse investering tot crowdfunding. “In ons uitgebreide netwerk hebben we veel kapitaalkrachtige personen of fondsen die willen investeren in een bedrijf. Die vorm passen we relatief vaak toe. Crowdfunding bedraagt daarentegen amper vijf procent bij ons. Toch is elke gecombineerde financiering weer anders en elke aanvraag uniek. Dat maakt ons werk zo uitdagend en boeiend,” zegt algemeen directeur Niels Leijten.

Maatwerk

Het werk van Stapelfinancieringen gaat verder als dat van een tussenpersoon of makelaar die slechts 2 partijen bij elkaar brengt. Het zijn vaak financiële vraagstukken die de nodige expertise en aandacht vereisen. Om tot succes te komen is begeleiding nodig, daarbij is geen aanvraag hetzelfde. “Wij begeleiden de ondernemer werkelijk van A tot Z. Vaak komt hij of zij via zijn accountant bij ons met een product, dienst of groeistrategie waarvoor financiering nodig is die niet simpelweg bij één kredietverlener te verkrijgen is. Dan begint ons werk. Wij beoordelen onder andere de financiële gegevens en plan en als die ons overtuigen gaan we op zoek naar een passende combinatie van financierders. Dat is altijd maatwerk, daarvoor bestaat geen standaard.”

Professionaliteit en transparantie

De kennismaking is in vrijheid van beide partijen. Wanneer er een match is wordt er een traject gestart. De € 450,- die de ondernemer daarvoor betaalt is vooral bedoeld als  commitment. “Wij zorgen voor een goed onderbouwd praatstuk gericht op de informatiebehoefte per financierder” zegt financieringsspecialist Lisette van Breugel. “Onze kracht is dat we alles heel transparant maken, via onze aanvraag maar ook door onze reputatie. Een deel van onze medewerkers, zoals ikzelf, heeft een bankiersachtergrond. Wanneer wij aanschuiven bij een specialist van een grootbank praat dat toch een stuk makkelijker. De bankier die met ons te maken heeft weet ook dat dezelfde aanvraag bij verschillende banken ligt, dat wij precies van de hoed en de rand weten en dat hij dus op zijn beurt volkomen transparant tegenover onze klant moet zijn. Zo krijg je steevast de best mogelijke voorwaarden voor je klant. Uiteindelijk verplichten wij onze klant om alle mogelijkheden te bespreken met zijn/haar financieel adviseur die de klant adviseert om een voorstel wel of niet te accepteren. Wij geven alleen inzicht in de mogelijkheden“

Transparant verdienmodel gebaseerd op succes

Stapelfinancieringen bespaart de ondernemer dus veel werk en tijd. Pas wanneer de ondernemer aangeeft dat  de financiering helemaal rond is, kan de financiële regisseur aanspraak maken op een vooraf afgesproken fee. “Wij begeleiden de ondernemer tot bij de notaris, tot het moment dat de handtekeningen worden gezet,” aldus Niels Leijten. “Die fee is werkelijk een succes fee maar deze bevat vaak een stuk extra besparing. Doordat wij de beste voorwaarden voor de ondernemer kunnen bedingen kost de financiering hem uiteindelijk minder dan wanneer die zonder ons tot stand was gekomen.”

Voorloper

Er zijn in Nederland meer bedrijven die zich op het terrein van financiële regie bij financieringen begeven maar weinigen hebben hierin zo succesvol aan de weg getimmerd als Stapel Financiering. “Toen wij van start gingen behoorden we tot de pioniers. We waren er eerder dan wie dan ook en zijn met de markt meegegroeid. Nu we na Rotterdam ons derde kantoor gaan openen, in Eindhoven, behoren we nog steeds tot de koplopers in onze sector. Je gaat als ondernemer voor succes, je hebt die financiering hard nodig, dan doe je dat het beste samen met een specialist die bewezen heeft hierin het meest succesvol te zijn.”

Voor meer informatie, ga naar www.stapelfinancieringen.nl of bel naar de hoofdzetel in Tilburg: 013 – 850 01 21.

Tekst: Jeroen Kuypers/Fotografie: René Zoetemelk.

 

 

Onze partners