Gepubliceerd op 3 september 2020

Entertainment boeken voor jouw bedrijfsevenement: 4 originele ideeën

Een bedrijfsevenement is natuurlijk niets zonder het nodige entertainment. Zowel op het gebied van muziek, vermaak en eten en drinken wil je immers je zakelijke relaties een memorabele dag bezorgen. Geen inspiratie voor het volgende bedrijfsevenement? Met deze originele ideeën voor het boeken van entertainment kom je vast tot een fantastisch event!

1.Huur een cabaretier in

Humor verbindt. Om die reden is het inhuren van een cabaretier voor een bedrijfsevenement een leuk en origineel idee. Er zijn bovendien cabaretiers te boeken die speciaal gespecialiseerd zijn in zakelijke optredens. Zo voorkom je dat je een cabaretact boekt die door een deel van het publiek niet gewaardeerd zal worden vanwege nét iets te harde grappen of ongepast taalgebruik. Uiteraard kun je vooraf met de cabaretier bespreken welke thema’s hij of zij zal aankaarten, zodat de onderwerpen komisch en herkenbaar zullen zijn voor al het aanwezige publiek.

2. Food entertainment

Bij het woord ‘entertainment’ denken we al snel aan optredens en muziek, maar eigenlijk valt elk type vermaak onder deze term. Sfeer creëren doe je ook met hapjes en drankjes en daarom is het een leuk idee om voor het nodige food entertainment te zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een act die koken combineert met entertainment? Er zijn veel zogenaamde ‘foodshows’ te boeken die van het verzorgen van de catering een geweldige show maken. Ook leuk; een eigen ‘foodtruck festival’ organiseren met diverse originele kraampjes met lekkernijen uit alle werelddelen. Succes gegarandeerd!

3. Een bedrijfsevenement met een Hollands tintje

Organiseer je een bedrijfsevenement voor internationale zakelijke relaties? Dan is het een leuk idee om het event een echt Hollands tintje te geven. Zorg bijvoorbeeld voor Nederlandse lekkernijen zoals broodjes rookworst, Hollandse frieten of stroopwafels. Natuurlijk wil je daarnaast ook passend entertainment. Je kunt bijvoorbeeld bekende

Nederlandse artiesten boeken om je zakelijke relaties te trakteren op een fantastische avond. Nederlandse muziek is vaak lekker laagdrempelig en ligt makkelijk in het gehoor. Daarom zijn deze nummers bij uitstek geschikt voor een (internationaal) bedrijfsevenement.

4.Boek een kunstenaar

Een bedrijfsevenement waar ‘live’ kunst gemaakt wordt. Klinkt dat niet uniek en origineel? Boek bijvoorbeeld een graffitikunstenaar en laat deze tijdens het evenement live aan de slag gaan op basis van input van de aanwezige gasten. Het is ook leuk om een portrettekenaar of juist een karikaturist in te huren die op het evenement tekeningen van de zakelijke relaties kan maken. Zo heb je, mits het gezelschap niet te groot is, direct een origineel zakelijk geschenk voor al je gasten!

Onze partners