Gepubliceerd op 11 juni 2021

Viisi Hypotheken voor derde jaar op rij beste werkgever van Nederland

Hypotheekadviesketen uitgeroepen tot Best Small Workplace

Viisi Hypotheken is voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland in de categorie kleine bedrijven (tot vijftig medewerkers). De titel Best Workplace wordt jaarlijks uitgereikt door onderzoeks- en adviesbureau Great Place To Work aan de hand van een uitgebreide analyse op de gebieden medewerkerstevredenheid en werkgeversbeleid (Trust Index en Culture Audit).

Viisi Hypotheken scoort in de rapportage vooral op de onderdelen geloofwaardigheid, eerlijkheid en kameraadschap. “Dat we deze prijs voor het derde jaar op rij in ontvangst mogen nemen, laat zien dat de focus op ons eigen team: People First, de enige juiste is”, zegt Tom van der Lubbe, medeoprichter van Viisi Hypotheken. “Niet alleen in crisistijd is solidariteit belangrijk, maar ook in goede tijden is het van cruciaal belang om medewerkers op de eerste plek te zetten, gevolgd door de klant en op de laatste plaats de aandeelhouders.”

Verdere groei

In het afgelopen (corona)jaar is Viisi Hypotheken stevig gegroeid. Zo steeg het totaalbedrag aan geadviseerde hypotheken van 605 miljoen euro in 2019, tot 902 miljoen euro in 2020. Als een direct gevolg hiervan groeide het aantal medewerkers van de hypotheekadviesketen in de afgelopen zes maanden naar 55. Viisi hoopt dat de derde opeenvolgende benoeming tot beste werkgever hen verder helpt bij de zoektocht naar nieuwe ‘Viisionairs’. Van der Lubbe: “We willen de komende anderhalf jaar, dus tot eind 2022, naar honderd Viisionairs doorgroeien. Daarmee hopen we onze purpose van een radicaal transparante financiële sector verder vorm te geven.”

Best Workplaces 2021

De ranglijst Best Workplaces 2021 werd gisteravond bekendgemaakt door Great Place to Work. Naast Viisi Hypotheken wonnen TalentCare (categorie medium), AFAS Software (groot) en AbbVie (multinational). “Dit jaar speelden vertrouwen, leiderschap en eerlijke betaling een belangrijke rol”, zegt René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland. “Goed scorende bedrijven namen hun werknemers mee in de moeilijke financiële situatie. Als mensgedreven organisatie was dat voor Viisi vanzelfsprekend.”

Onze partners