Gepubliceerd op 14 april 2021

Waar wordt raamfolie voor gebruikt?

Raamfolie kun je in vele verschillende soorten en maten krijgen. Je hebt veel verschillende doeleinden om folie voor te gebruiken. Denk hierbij aan anti inkijk, zonwerend, decoratie en nog veel meer! In dit blog gaan we het hebben over het zonwerende effect en anti inkijk.

Houd de warmte buiten!

Zodra de zon begint te schijnen kan de temperatuur binnen gigantisch stijgen. Dit is niet prettig als je in deze ruimte moet werken of er woont. Gelukkig is er tegenwoordig zonwerend raamfolie te verkrijgen. Dit folie houdt een groot deel van de warmte buiten. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur binnen beter te controleren is. Ook heb je geen last meer van felle zonnestralen. Zonwerend folie geeft namelijk een soort zonnebrillen effect.

Anti inkijk

In veel bedrijven en huizen kan gemakkelijk naar binnen gekeken worden door lage ramen. Omdat dit een niet prettig gevoel kan geven is anti inkijk folie een goede optie. Je hebt namelijk veel meer privacy met anti inkijk folie. Dit product geeft een gematteerd effect en zal daarom het naar binnen kijken moeilijker maken. Hierdoor zal men alleen vage schimmen zien en zal niet zien wie of wat er aan de andere kant staat. Het is een mooie toevoeging aan bijvoorbeeld je kantoor. Hierdoor kan er in privacy een gesprek gevoerd worden. Ook wordt dit vaak in fysio- en tandartspraktijken gebruikt. Zo kunnen andere patiënten niet naar binnen kijken wat zorgt voor een prettig gevoel en veel privacy.

Statisch of zelfklevend?

Ook heb je nog de keuze tussen twee soorten folies, namelijk statisch en zelfklevend. Zelfklevende folie is een product met een lijmlaag. Als hiervan het schutvel verwijderd wordt zal de plaklaag tevoorschijn komen waarna het op het raam geplakt kan worden. Statische folie daarentegen heeft geen lijmlaag waar het mee op het raam blijft zitten. Statische folie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Wel is het belangrijk te onthouden dat hier ook een schutvel op zit. Vaak wordt dit vergeten waardoor het los zal laten. Let wel op dat niet alle folies geplakt kunnen worden op dubbelglas en HR-beglazing. Als de ruit te heet wordt is er kans op thermische breuken!

Onze partners