Verdwaal niet in de app-wereld: zo kies je als ondernemer precies wat je nodig hebt

18 december 2020 08:50

Verdwaal niet in de app-wereld: zo kies je als ondernemer precies wat je nodig hebt

Als ondernemer kun je er tegenwoordig niet meer omheen: apps. Vaak helpt het inschakelen van een goede app ontwikkelaar je bedrijf verder groeien. Maar hoe kies je de juiste app? Termen als Hybride Apps, Progressive Web Apps en Native Apps kunnen nogal overweldigend zijn. In dit artikel leggen we de betekenis van deze apps haarfijn voor je uit.

Wat zijn Progressive Web apps?

Wie zich verdiept in de wereld van de apps komt deze term regelmatig tegen: Progressive Web apps (pwa). Het wordt gebruikt door elke browser op vrijwel elk systeem. Een web app is in feite een interactieve en responsieve website die volledig geoptimaliseerd is voor de smartphone. Deze app werkt overigens alleen als je een goed functionerende internetverbinding hebt. Dat is sowieso handig in deze tijden, waarin bijna iedereen moet thuiswerken!

Wat zijn native apps?

Tegenwoordig kom je Native Apps steeds vaker tegen. Dit is een platform of een systeem. Denk bijvoorbeeld aan Android-apparaten of Apple (iOS), Je kunt ze rechtstreeks naar de handset downloaden om toegang te krijgen tot belangrijke telefoonfuncties. Denk bijvoorbeeld aan een bestandssysteem die je nodig hebt voor je bedrijf. Het voordeel van Native Apps is dat je geen internettoegang nodig hebt om de app te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het downloaden van deze app.

Wat zijn hybride apps?

Tenslotte zijn er nog hybride apps. Steeds meer ondernemers gebruiken dit omdat ze als native apps op vrijwel elk platform geëxporteerd kunnen worden. Ze lijken dan ook veel op native apps en, ook belangrijk, je hoeft niet perse een internetverbinding te hebben.

Hoe kies je de beste app voor je onderneming?

Nu je de betekenis van bovenstaande apps weet is het tijd om een keuze te maken. Wordt het een hybride app, een native app of toch een Progressive Web app? We snappen dat het niet heel gemakkelijk is, maar door goed onderzoek te doen kom je heel ver. Het is van groot belang dat je begrijpt waar je bedrijf voor staat. Zoek uit welke verbeteringen je onderneming nodig hebt en kies op basis daarvan een app. Stel je voor dat je een magazijn hebt. In dat geval is het belangrijk dat je met een app de voorraden kunt controleren. Voor een bedrijf in de retail is verkopen heel belangrijk. Kies daarom voor een app die je daarbij ondersteunt.

Onderzoek elk aspect van je bedrijf

Onderzoek elk aspect van je bedrijf en kies voor een app die iedereen, zowel medewerkers als klanten, ten goede komt. Uiteindelijk gaat het erom dat de apps en de software die je kiest je bedrijf doen groeien. Zo is een app die je toegang tot geeft tot al je bestanden heel praktisch. Een app hoeft niet altijd duur te zijn om goed te functioneren. Of je nu kiest voor een gratis app of een betaalde app: het draait om de functionaliteit.

Hoe kies je de juiste app ontwikkelaar?

Tenslotte is het belangrijk om een goede app ontwikkelaar te kiezen. Ga niet over één nacht ijs en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Zet je wensen, doelstellingen en budget eens op een rij. Wat heb je écht nodig om je bedrijf te verbeteren? Kijk naar wat de app ontwikkelaar te bieden heeft en vergelijk ook op basis van prijs en kwaliteit. Hopelijk maak je daarmee de juiste keuze.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.