Gepubliceerd op 4 mei 2021

Nieuwe Dedicated Conference Center in Eindhoven

Elysion Convention Center – Trots dat wij, Van der Valk Hotel Eindhoven, het nieuwe Dedicated Conference Center in Eindhoven mogen realiseren!

Elysion, de plek waar de bliksem heeft ingeslagen. Donderdag 29 april is na zorgvuldige beoordeling op basis van de gunningscriteria de voorlopige gunning voor de realisatie van een iconisch congrescentrum toegewezen aan het consortium Elysion. De leden van de multidisciplinaire beoordelingscommissie hebben, afzonderlijk van elkaar een positief oordeel gegeven over de inschrijving Elysion.

Een dedicated convention center aan de Aalsterweg te Eindhoven, eind 2025 wordt het iconische project opgeleverd. De naam is gekozen vanwege de verwijzing naar de Elysese velden, de verblijfplaats van de gelukzaligen in de Griekse mythologie. De etymologische verklaring van het woord vindt men in de termen enelysios (getroffen door bliksem) en to enelysion (een plaats waar de bliksem heeft ingeslagen). We verwijzen daarmee naar de ‘vibes’ van Eindhoven. Elke vibe staat symbool voor een merkpijler: Technologie, Design en Kennis. Samen vormen ze een gestileerde E van Eindhoven. Het Elysion moet naar ons inzicht een bijzondere plaats worden om samen te komen en die energie oplevert, een plaats waar innovatieve ideeën als een bliksem inslaan.

Het consortium heeft de ambitie om een multifunctionele, plenaire zaal en auditorium te ontwikkelen met een capaciteit van 1.500 personen. De bestaande multifunctionele ruimten worden uitgebreid waarbij een totale oppervlakte ontstaat van 4.000 m2. Alle break-out ruimten, cateringruimten en foyers zullen naar rato worden gedimensioneerd.

Foto: Van de Valk Hotel Eindhoven

Onze partners