Gepubliceerd op 28 mei 2020

Met deze 3 tips wordt jouw pubquiz een gegarandeerd succes!

Hij leek even uit het straatbeeld verdwenen maar heeft in tijden van corona opnieuw aan populariteit gewonnen: de pubquiz. Herinner jij je nog de avonden in je studententijd waarin jullie als vriendengroep samen kwamen in de stamkroeg om iedereen uit te schakelen met jullie kennis? Nostalgische herinneringen die terug zijn van weggeweest! Hoewel je op dit moment online vanuit vele hoeken een pubquiz kunt volgen, kun je ook zelf een pubquiz organiseren – bijvoorbeeld met collega’s van dezelfde afdeling. Zo blaas je het teamgevoel ook vanuit huis weer leven in! Lijkt het jou ook wel wat om tijdens de volgende online vrijmibo jullie eigen pubquiz te spelen? Lees dan snel deze tips:

1. Hoe maak je goede quizvragen?

Het maken van goede quizvragen is een kunst an sich. Er zijn honderden vragen te bedenken in allerlei uiteenlopende hoeken. Hoe kies jij de goede? Een tip is om de quizvragen in te delen in thema’s die voor iedereen herkenbaar zijn. De ene deelnemer houdt van sport, de ander heeft kennis van geschiedenis en zo is er in jouw quiz voor ieder wat wils te vinden. Je kunt ook een pubquiz maken die toegepast is op jullie branche of bedrijf. Wat is de kennis van zaken van jouw collega’s wat betreft de producten of diensten die jullie verkopen? Wie neemt er altijd zijn eigen lunch mee? Maak jouw vragen niet te makkelijk, maar zorg ervoor dat minstens 60% van de deelnemers een groot aantal quizvragen kan beantwoorden.

2. Wijs de juiste quizmaster aan

Niets is zo saai als een eentonige quizmaster die vragen opleest vanaf een geïmproviseerde kantoortafel aan huis. Misschien denk je bij de taak van quizmaster direct aan die spontane collega, maar is hij of zij als quizmaster wel geschikt? Een pubquiz vraagt om een echte leider die bovendien de juiste balans weet te vinden tussen het maken van grappen en het serieus op gang houden van de quiz. Heb jij niemand met deze kwaliteiten in je team? Dan kun je ook een pubquizmaster inhuren. Succes gegarandeerd!

3. Creëer een fijne sfeer

Je hebt het vast weleens meegemaakt: een pubquiz die totaal niet op gang kwam en waarin deelnemers vroegtijdig afhaakten. Om dit te voorkomen is het belangrijk een goede sfeer te creëren. Een geslaagde pubquiz staat niet alleen op zijn quizvragen. Dus jij zorgt voor een flamboyante quizmaster, een gedecoreerde ruimte en bijpassende muziek. Maak er jullie eigen originele personeelsfeestje van!

Onze partners