Kwart Nederlanders wil gegevens verbergen voor werkgever of collega's

10 september 2019 12:13

Kwart Nederlanders wil gegevens verbergen voor werkgever of collega's

Van alle Nederlanders wil 27% hun bestanden verbergen voor werkgever of collega's. Op het werk wil men relatief vaak wachtwoorden en werkdocumenten bij anderen weghouden. Dat blijkt uit een enquête waarmee VPNGids.nl inzicht verschaft in hoe Nederlanders hun data beschermen.

Een derde van de mannelijke werknemers wil bestanden geheimhouden voor de werkgever of collega’s. Bij vrouwen gaat het om slechts één op de vijf werknemers. Met name jongere werknemers tot 30 jaar houden zich bezig met het beveiligen van hun bestanden, één op de drie van hen wil die verbergen. Bij oudere werknemers ligt dat aantal werknemers dit rond de 20%.

Bijna helft Nederlanders verbergt wel eens bestanden

Bijna de helft van alle Nederlanders verbergt bestanden op een digitaal apparaat of in de cloud. Nog eens 11% van de mensen zou wel bestanden willen verbergen, maar weet niet hoe dat moet. Men verbergt bestanden het liefst op een externe geheugenopslag, zoals een USB-stick.

Van alle computergebruikers verbergt 22% werkdocumenten, zoals overzichten met klantgegevens. Vrouwen verbergen overigens vaker werkgerelateerde bestanden dan mannen: 24% van de vrouwen geeft aan deze te verbergen, tegenover 20% van de mannen.

Alle onderzoeksresultaten zijn terug te lezen op:

https://www.vpngids.nl/nieuws/helft-nederlanders-verbergt-bestanden-digitaal/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.