Gepubliceerd op 11 september 2019

Enkele methoden om spinnen te bestrijden op kantoor

Ongedierte komt in ons land niet alleen voor in woningen. Ook in bedrijven duiken regelmatig vervelende beestjes op, zo ook op kantoor. Spinnen mogen we toch wel rekenen tot het ongedierte dat regelmatig voor overlast zorgt op een kantoor. Bij het zien van spinnen schieten sommige mensen behoorlijk in paniek. Het is natuurlijk niet prettig wanneer jou dit op de werkvloer overkomt. Duiken er regelmatig spinnen op bij jou op kantoor? Dan wordt het misschien toch eens tijd om in actie te komen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop jij binnen op kantoor kunt bestrijden. Om jou een handje te helpen, zetten wij hieronder een aantal van deze methoden op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

1. Dicht gaten en kieren zoveel mogelijk

Spinnen zijn over het algemeen betrekkelijk klein van stuk. Ze hebben aan een opening van een paar millimeter dan ook al genoeg om een kantoor binnen te dringen. Wil jij het lastiger maken voor spinnen om binnen te komen op jouw kantoor? Zorg er dan voor dat gaten en kieren zoveel mogelijk gedicht worden. Dit kun je natuurlijk doen door er een prop papier of een oude doek in te drukken. Het is echter beter om kieren en gaten op te vullen met bijvoorbeeld purschuim. Zodoende is het voor een spin niet langer mogelijk om via de betreffende opening binnen te komen. Indien je openingen gaat dichten, raden wij je aan hier wel de tijd voor te nemen. Uit ervaring weten wij dat er regelmatig openingen over het hoofd worden gezien. In dat geval kan een spin natuurlijk alsnog makkelijk binnendringen.

2. Voorkom een vochtig kantoor

Is het bij jou op kantoor redelijk vochtig? Dan is het niet vreemd dat er geregeld spinnen opduiken. Een vochtige omgeving trekt namelijk spinnen aan. Laat daarom ook vooral geen glazen water staan op een bureau wanneer iedereen het kantoor ’s avonds verlaat. Doe je dat wel? Dan is de kans groot dat er de volgende ochtend spinnen aanwezig zijn. Ook een vochtige ruimte trekt spinnen aan. Om het aantal spinnen in een kantoor te verminderen, is ventilatie van belang. Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door ramen tegen elkaar open te zetten. Het vocht verdwijnt op deze manier uit jouw kantoor, waardoor spinnen direct bestreden worden.

3. Zet de spin buiten uit

Ben jij een dierenliefhebber? Dan kun jij het mogelijk niet over jouw hart verkrijgen om een spin te doden. Gelukkig hoeft dit ook niet. Het is zelfs juist goed om de spinnen te laten leven. Ondanks dat spinnen er smerig en eng uitzien, zijn het ook hele nuttige beestjes. Dit vergeten veel mensen echter. Een diervriendelijke manier om van spinnen op kantoor af te komen, is door ze te vangen. Dit kan met een glazen potje. Plaats deze over de spin heen en schuif ver een vel papier onder. Vervolgens kun jij de spin buiten weer vrijlaten. Je kunt ook een spinnenvanger gebruiken om het ongedierte te vangen. Zorg er wel voor dat je de spin(nen) niet te dicht bij kantoor uitzet. De kans is namelijk aanwezig dat het ongedierte terugkeert wanneer je dit wel doet. Enige nadeel van deze methode is dat het behoorlijk tijdrovend kan zijn. Dit is zeker het geval wanneer er veel spinnen aanwezig zijn op jouw kantoor.

Is het verstandig spinnen te doden?

Veel mensen proberen een spin direct te doden zodra zij er eentje zien. Indien de spin dood is, denk jij vast dat je verlost bent van het ongedierte. Dit is echter niet het geval. Er is weliswaar één spin minder, maar er zijn er waarschijnlijk nog genoeg aanwezig op kantoor. Zoals je hierboven kon lezen, moet je dus echt wat aan de omstandigheden op kantoor doen. Alleen op die manier zorg je ervoor dat spinnen buiten blijven. Wij raden jou dan ook niet aan het beestje direct dood te slaan. Je bereikt er namelijk nagenoeg niets mee.

Schakel een professionele ongediertebestrijder in

Zijn er wel erg veel spinnen aanwezig op kantoor? Dan kan er sprake zijn van een spinnenplaag. In dat geval doe je er niet goed aan de spinnen zelf te lijf te gaan. Nee, schakel dan gewoon een professionele ongediertebestrijder in. Hij weet namelijk precies hoe hij de spinnen te lijf kan gaan. Niet alleen beschikt hij over de juiste kennis, maar ook over de juiste middelen. Zo kan een professional bijvoorbeeld verschillende bestrijdingsmiddelen inzetten om de spinnen te bestrijden. Huur jij een ongediertebestrijder in? Dan weet je zeker dat het aantal spinnen op kantoor na behandeling drastisch is verminderd!

Onze partners