Gepubliceerd op 10 juni 2021

Alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ga je beginnen als zelfstandig ondernemer? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten! De stap naar zelfstandig worden lijkt voor veel mensen ontzettend groot, maar in de praktijk valt dit heel erg mee! Ja, je krijgt meer verantwoordelijkheden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is daar een van. Als je je goed verdiept in wat je allemaal moet weten en hoe het allemaal werkt dan maak je een vliegende start! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wat houd dat in een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is eigenlijk jouw persoonlijke vangnet. Het kan namelijk gebeuren dat jij door onvoorziene omstandigheden niet meer in staat bent om te werken. Zou je voor een baas werken dan zouden de kosten gedekt zijn en zou je doorbetaald krijgen. Maar gezien jij voor jezelf werkt, ben je ook op jezelf aangewezen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je jezelf hiertegen en krijg je gewoon doorbetaald bij bijvoorbeeld ziekte.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Zoals hierboven eigenlijk beschreven wordt is de arbeidsongeschiktheidsverzekering een vangnet voor wanneer je niet meer kan werken. Veel ZZP’ers die denken dat ze niks kan overkomen, echter zit een ongeluk in een klein hoekje. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is weliswaar een dure verzekering maar eigenlijk heeft iedere ZZP’er ‘m simpelweg gewoon nodig.

De kosten van een dergelijke verzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kost veel geld, meer relatief gezien ben je goekoop uit op het moment dat jou iets overkomt waardoor je niet kunt werken. Ook hangt er echt een stigma rondom de verzekering. Veel ZZP’ers hebben in gedachte dat de verzekering onbetaalbaar is, dat is echter niet helemaal waar. De hoogte van het bedrag dat je maandelijks betaald aan premie wordt berekend naar mate het risico van je beroep. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan, dan betaal je een stuk minder dan wanneer je bijvoorbeeld aannemer bent.

Meer weten over het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering neem dan eens een kijkje op: https://tulpenfonds.nl/. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Onze partners