Gepubliceerd op 7 april 2020

Zorg dat je verzekerd bent voor juridische hulp als bedrijf

Voor bedrijven is het belangrijk om verzekeringen af te sluiten. Zeker als je personeel hebt is het een goed idee om verzekeringen te hebben. Verzekeringen zijn een goede manier voor bedrijven om schade te dekken. Ben je in de beginfase van je bedrijf dan hoef je je nog niet zoveel zorgen te maken om een verzekering. Maar naarmate je bedrijf groeit en je personeel in dienst neemt is het handig om na te denken over verzekeringen. Verzekeringen vergelijken is een handige manier om een beter beeld te krijgen bij welke verzekeraar je het beste uitkomt. Het is namelijk niet nodig om tegelijk verschillende verzekeringen in een keer af te sluiten. Verzeker alleen zaken waarvan je weet dat je het niet zelf kunt dragen. Waarom zou een bedrijf een verzekering moeten afsluiten?

Verzekeringen voor bedrijven

Heb je een grote opdracht afgerond bij een klant, maar weigert de klant jou te betalen? Of heb je goederen geleverd en de leverancier weigert jou te betalen? Het kan voorkomen dat je in conflict raakt met je klanten en jullie niet gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen, in zulke gevallen kun je gebruik maken van juridische hulp. Dit wordt de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven genoemd. Met de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven ben je verzekerd van rechtsbijstand tijdens een juridisch geschil. Ook ben je verzekerd van onafhankelijke juridische hulp van specialisten. Juridische procedures kunnen snel in de papieren lopen. Je kunt dus terugvallen op je rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering dekt namelijk de kosten voor juridisch advies, proces- en gerechtskosten, advocaat, deurwaarder en kosten van de tegenpartij. Bij een conflict met een klant of leverancier kun je geen gebruik maken van een persoonlijke verzekering. Het biedt dus geen dekking bij je optreden als ondernemer. Problemen met klanten, met je boekhouder of met werknemers vallen daar niet onder. Als je als ondernemer goed verzekerd wilt zijn kun je het beste een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Vaak is een zakelijke rechtsbijstandverzekering onderdeel van een pakket met verzekeringen voor ondernemers.

Rechtsbijstandverzekering

Als je goederen of diensten levert kan er tijdens de levering een ongeluk ontstaan of een woordenwisseling. Je opdrachtgever of klant kan ontevreden zijn, hij kan je bijvoorbeeld weigeren te betalen of hij stelt je aansprakelijk voor schade. Een rechtsbijstandverzekering voorkomt de risico’s dat je hoge kosten moet betalen. Bij een verzekeringsmaatschappij zit over het algemeen een groep juristen die je hulp kan bieden. Voor deze hulp betaal je maandelijks een premie. Ook voor beginnende zzp’ers komt deze verzekering goed van pas. Je moet jezelf kunnen beschermen want je hebt geen werkgever meer. Als een klant of leverancier je niet wilt betalen kun je een beroep doen op deze verzekering. Een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers helpt je bij conflicten in je onderneming. Met de rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf ben je ervan verzekerd dat je juridische ondersteuning krijgt tijdens een conflict.