Gepubliceerd op 31 maart 2020

Zoekmachine optimalisatie, wat is het en hoe werkt het?

Vandaag de dag weet iedere ondernemer het, als je niet zichtbaar bent in de zoekmachine kost dat hoe dan ook klanten. Of je nu een bedrijf hebt dat producten levert of diensten aanbiedt, zoekmachine optimalisatie is in geen enkele onderneming weg te denken. Online Twente helpt MKB’ers om hun online doelen te bereiken. Wil je bovenaan komen in de onbetaalde (ook wel organische) zoekresultaten komen? Dan is zoekmachine optimalisatie een must voor jouw bedrijf. Zoekmachine optimalisatie is mogelijk voor elk bedrijf in iedere branche. Hiervoor zullen een aantal aanpassingen aan teksten en links gedaan worden om zodoende op een hogere positie in Google te komen.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Google kent twee soorten zoekresultaten: de onbetaalde zoekresultaten die in het hart van de zoekmachine worden weergegeven en de betaalde zoekresultaten (ook wel AdWords genoemd). Zoekmachine optimalisatie wordt ingezet om op bepaalde zoekwoorden een hogere positie in de onbetaalde zoekresultaten te genereren. Om hoger te komen voor bepaalde zoekwoorden is het belangrijk dat je website op deze zoekwoorden wordt ingericht. De website zal deze zoekwoorden moeten bevatten in de (belangrijke delen van) teksten, de url’s, de paginatitels en de beschrijving van je website. Samen bekijken we voor welke zoekwoord een betere positie te realiseren valt, deze zoekwoorden zullen dan on-site geoptimaliseerd worden.

Zoekmachine optimalisatie goede strategische strategie

Zoekmachine optimalisatie is een goede strategie wanneer je hier gericht mee aan de slag gaat. Je zult een goede positie verwerven en “gratis” verkeer naar je website verkrijgen. Zoekmachine optimalisatie is wel een strategie die tijd nodig heeft om resultaat te behalen. Omdat de zoekmachines tijd nodig hebben om uw site te herwaarderen en op de zoekwoorden weer te geven gaat hier enige tijd inzitten. Hierna zijn de resultaten goed zichtbaar!

Focus op gerichte zoekwoorden

Nadat je website is geoptimaliseerd voor de zoekwoorden is het belangrijk dat je deze zoekwoorden ook in de toekomst blijft gebruiken om zo de positie verder te verbeteren en vooral te behouden. Online Twente helpt je hier uiteraard mee en zal een handleiding overhandigen hoe je ook in de toekomst goed gevonden kan worden op de juiste zoekwoorden! Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!