Gepubliceerd op 7 oktober 2019

Zoekmachine adverteren voor ondernemers – Tips en hoe het werkt!

Als het niet lukt om via het algoritme hoog op de feed te verschijnen, dan is zoekmachine adverteren bij Google Ads een goed idee. Hier worden drie stappen doorlopen om je website zo hoog mogelijk op de feed te krijgen en betaald een bedrijf alleen voor de geleverde diensten. Oftewel, voor elke klik op de website betaal je Google Ads. De eerste stap gaat over het maken van je advertentie. De pakkende eerste zin is hierbij erg belangrijk. Als tweede moet er nagedacht worden over de zoektermen en als laatste is er het budget. Als deze stappen opgevolgd worden zal dat gegarandeerd voor meer bezoekers zorgen.

Wat is SEA en hoe werkt het

SEA, ook wel Search Engine Advertising, is het adverteren via een zoekmachine. Zoekmachine adverteren is een populaire online marketing strategie die onmisbaar is voor de groei van bedrijven. Dagelijks gebruiken immens veel mensen wereldwijd zoekmachines om aan de gezochte website of online informatie te komen. Zoekmachines zijn daarom de perfecte plaats voor bedrijven om meer mensen naar de website te krijgen en de winst te verhogen. Bij Google zijn SEA’s bijvoorbeeld aanwezig bovenaan, onderaan en aan de rechterkant van de zoekmachine. Je herkent een SEA aan het icoontje met ‘Adv’. Tussen de zoekmachine advertenties vind je de Zoekmachine Optimalisatie.

Search Engine Optimization,

SEO is in het Nederlands de Zoekmachine Optimalisatie. Deze tussenruimte op zoekmachines zoals Google is onbetaald en vaak geregeld door een algoritme. Zo’n algoritme schuift de meest relevante websites omhoog in de feed. Als je zoekt op de term ‘auto’ zal je bijvoorbeeld geen websites over fietsen te zien krijgen, die heeft het algoritme er dan uitgehaald. Bedrijven kunnen aan Zoekmachine Optimalisatie doen door hun website te optimaliseren. Hierbij worden relevante zoektermen gelinkt aan de website. Door dit proces goed uit te voeren kan een bedrijf veel bezoekers naar de website halen. En het kost ze niks.

Terug naar zoekmachine adverteren

In Nederland gebruikt rond de 90% van de gebruikers de zoekmachine van Google. Je begrijpt dan ook dat adverteren via de Google zoekmachine ‘big business’ is. De service van Google dat over deze betaalde advertenties gaat is Google Adwords adverteren. Een bedrijf kan hier een advertentie online zetten en deze in de ruimte van SEA laten verschijnen als naar bepaalde zoektermen wordt gezocht. Het gebruik van Google Ads is verleidelijk voor veel bedrijven omdat je betaalt voor de gebruikte diensten. Per klik op je website betaal je, niet meer en niet minder. Het is daarom in het belang van Google dat je betaalde advertentie zo gunstig mogelijk op de feed terecht komt.