Gepubliceerd op 9 januari 2020

Zo werk je rondslingerende kabels weg op kantoor

Iedereen die bijna dagelijks op kantoor komt, kent het wel: kabels die overal rondslingeren. Het is niet alleen heel vervelend, maar ook nog eens onveilig. Wist je bijvoorbeeld dat struikelen een veel voorkomend ongeval is op de werkvloer? Daarnaast is het niet alleen onveilig voor de werknemer, maar kunnen de kabels hierdoor ook sneller beschadigd raken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kabels weg te werken. Wij delen onze tips voor goed kabelmanagement op kantoor.

Inventariseer de kabels

Start met het inventariseren van de kabels. Kijk hoeveel kabels er aanwezig zijn, waar de stopcontacten zitten en check of alle kabels in gebruik zijn. Misschien kun je een aantal kabels vervangen voor draadloze oplossingen, zoals een toetsenbord of een muis. Dat scheelt alweer een hoop in het wegwerken van de kabels.

Kabelbrug & kabelgoot

Heb je een overzicht gemaakt van alle aanwezige kabels en waarvoor deze worden gebruikt? Dan kun je nu aan de slag met het wegwerken van de kabels die nog aanwezig zijn. Dit kan met behulp van verschillende kabeloplossingen, bijvoorbeeld met een kabelbrug of een kabelgoot. Met een kabelbrug kun je kabels op de vloer wegwerken zodat werknemers hier veilig rond kunnen lopen. Een ander voordeel is dat de kabels goed worden beschermd en zo waarschijnlijk langer meegaan. Doordat de brug namelijk over de kabels heen ligt, zullen er minder snel kabelbreuken ontstaan. Check voorafgaand wel hoeveel kabels er door de kabelbrug heen gaan lopen, dit maakt het kiezen van de juiste kabelbrug een stuk gemakkelijker. Met een kabelgoot kun je de kabels rondom bureaus wegwerken.

Kabeldoos

Kabels moeten ergens hun stroom vandaan halen. Op kantoor zijn er vaak meer kabels dan stopcontacten en in dat geval wordt meestal gekozen voor een stekkerdoos met meerdere aansluitingen. Helaas ziet dit er niet erg opgeruimd uit. Een kabeldoos voorkomt dat het kantoor er rommelig uit gaat zien, doordat deze de kabels overzichtelijk opbergt. Daarnaast zien ze er ook nog eens mooi uit!