Gepubliceerd op 23 juni 2019

Xando zet net dat stapje extra voor de klant

Xando zet net dat stapje extra voor haar klanten. Dat is het motto van de Apple Premium Reseller met winkels in Nijmegen, Zwolle en Enschede. Xando adviseert en verkoopt het totale Apple assortiment (o.a. Mac,  iPad,  iPhone, Apple Watch, iPod en Apple TV) vanuit haar winkels en online. Tijdens de 4Daagse van Nijmegen in juli presenteert Xando, als variatie op dat stapje extra, een sponsorloop voor het goede doel: Op stap met Xando!

Het idee achter deze sponsorloop is dat er onder de 47.000 deelnemers aan de 4Daagse een selecte groep wandelaars wordt geselecteerd. Het team dat wordt samengesteld bestaat uit vijf lopers. Vervolgens rust Xando ze uit met een Apple Watch, selfie stick, powerbank en kleding. Er wordt vier dagen ‘gestapt’ voor het goede doel, in dit geval voor het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. De teamleden laten zich individueel sponsoren door familie, vrienden of kennissen. De gelopen stappen en het tempo vormen de basis van de sponsorloop. Er zijn ook extra stappen te verdienen. Als de deelnemers hun belevenissen tijdens het wandelen delen op sociale media.

Sponsorloop

Remon Leerentveld, assistent store manager van Xando in de Nijmeegse Molenstraat vindt de 4Daagse een fantastisch evenement met ‘gemoedelijke energie en sfeer’. Hij constateert, naar aanleiding van vorige edities, dat het super gezellig is in de binnenstad door de vele lopers en feestgangers. Door het organiseren van de sponsorloop wil Xando dit jaar ook actief deelnemen aan de 4Daagseweek. “Dat doen we op verschillende manieren. Naast het Xando Stap-Team, komt er voor de winkel een tent te staan met activiteiten. Binnen zullen de vorderingen van de lopers in een life-stream te volgen zijn. Ook gebruiken we de foto’s en video’s die de teamleden delen via social media”, vertelt Remon Leerentveld. Maar het belangrijkste van de lopersactie vindt hij het goede doel: “Het sponsorgeld dat de lopers ophalen tijdens de 4Daagse, komt ten goede aan het Amalia kinderfonds. Het is voor dingen die belangrijk zijn om de kinderen zich prettiger te laten voelen of om ze even af te leiden zodat ze zich minder ziek voelen. Het realiseren van een digitale speelwand bijvoorbeeld zo wordt het kind uitgedaagd om uit bed te komen en te spelen met een broertje of zusje. Van de opbrengst van een eerdere sponsoractie kochten we knutselspullen. Die ben ik zelf gaan brengen. We kregen een rondleiding over de afdeling. Mooi om te zien dat het geld dat we in Nijmegen ophalen ook lokaal besteed wordt. Dat streven we nu weer na.”

Actief leven

Met de sponsorloop legt Xando de link tussen computergebruik, bewegen en een actief leven. Remon Leerentveld: “Apple Watch is de ultieme work-out partner! Apple Watch geeft je meldingen over bijvoorbeeld je pasritme en looptempo. Gekoppeld aan je iPhone krijg je in één oogopslag tot wel vijf soorten meetgegevens te zien ongeacht de work-out die je doet. Verder kan Apple Watch ook zorgen voor persoonlijke coaching. Bijvoorbeeld tijdens computergebruik geeft het apparaat je subtiel een ‘tikje’ op de pols en word je uitgenodigd te gaan staan, te bewegen of om water te drinken. Kortom Apple Watch helpt je herinneren aan een gezonde levensstijl.”

Service en support

‘Beleef Apple en meer!’ staat niet voor niets onder het Xando logo. De winkel in Nijmegen biedt, naast het totale Apple assortiment hard- en software en een ruim aanbod accessoires, ook ruimte voor persoonlijke instructies, demonstraties en een eigen servicebalie. De medewerkers staan steeds klaar om deskundig advies te geven of eventuele problemen op te lossen. Xando is een Apple Premium Reseller met drie vestigingen in Nederland en online verkoop. “Inmiddels bestaan we dertien jaar, we zetten nog elke dag dat stapje extra voor onze klanten en dat wordt gewaardeerd. Klanten komen graag terug vanwege de persoonlijke service en ons vermogen om snel problemen op te lossen”, vertelt Remon Leerentveld. “Soms zorgt gebrek aan kennis van een bepaald product voor problemen. Een korte productinstructie doet dan vaak wonderen. Ons team van experts staat zeven dagen in de week klaar om oplossingen te bieden.”

Ook voor zakelijke gebruikers

Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen voor advies en ondersteuning natuurlijk ook bij Xando terecht. Op het hoofdkantoor in Zwolle, zit het team klaar om alle vragen te beantwoorden op het gebied van automatisering. Remon Leerentveld: “Xando inventariseert welke behoeften er zijn binnen een bedrijf.

Wij zorgen dan voor een totaaloplossing. Naast het leveren van de apparatuur verzorgen we ook het beheer en de veiligheid, de service, het onderhoud en de implementatie van applicaties. Ook het trainen van de medewerkers is mogelijk. Er gaat veel tijd in zitten als bedrijven dat allemaal zelf moeten regelen. Zo hebben we recent bij een grote Nederlandse bank ondersteund met het instellen van alle iPhones.” Remon Leeretveld noemt Xando flexibele en wendbaar. We zijn zeer goed in staat om snel en efficiënt oplossingen op maat te bedien aan het bedrijfsleven. Zijn uitnodiging voor de 4Daagseweek luidt: “Wees welkom bij Xando tijdens de Vierdaagsefeesten van 13 t/m 19 juli 2019.”

www.xando.nl