Gepubliceerd op 10 januari 2019

Workshop ‘Succesvol overdragen en opvolgen familiebedrijf’

In veel familiebedrijven wordt opvolging als een hete aardappel vooruit geschoven. De reden hiervoor is dat men vaak niet weet waar te beginnen. Veel zaken zijn nog onduidelijk.

Het familiebedrijf overdragen naar de volgende generatie is altijd een uitdagend en emotioneel proces. Dat geldt niet alleen voor de overdrager, maar zeker ook voor de opvolger. Het is een gezamenlijk proces dat je juist samen met de familie die het betreft, moet doorlopen. Zeker wanneer je de familieband goed wilt houden én het bedrijf succesvol wilt laten voortbestaan. Door zaken maar uit te stellen, ervaren veel directeuren dat zij, als het om opvolging gaat, in een impasse zitten.

In de opvolgingsfase zijn er veel vragen die spelen zoals:
-Hoe regelen we voor alle partijen de opvolging goed?
– Welke stappen zijn er te zetten en wanneer?
– Waar ligt ieders talent en wie vervult welke functie?
– Hoe werkt dat met zo’n opvolgingsplan en wat leg je daarin vast?
– Hoe kunnen we nog beter als familieteam samenwerken?

Op deze en al uw andere vragen met betrekking tot opvolging, krijgt u een antwoord in de workshop Succesvol Overdragen & Opvolgen. De workshop wordt gegeven door Carola en Liane de Ruijter van Succesvolle opvolging op dinsdag 5 februari 2019 van 13.30 tot 17.30 in Purmerend. De workshop is exclusief voor vertrekkende directeuren en opvolgende familieleden. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website van succesvolle opvolging.