Gepubliceerd op 27 september 2017

Waarom wachten niet meer van deze tijd is

Anno 2017 wachten we nergens meer op. Bestel jij iets online, dan heb je de bestelling de volgende dag in huis. Wil jij een net uitgebracht album horen van je favoriete artiest? Dan verwacht je dat Spotify deze direct online heeft staan. Je zou toch raar staan kijken als je bol.com bestelling een week later geleverd wordt of als je dat nieuwste liedje niet gelijk kan luisteren. Toch is er één ding waar alle ondernemers op wachten; de betaling van zijn of haar facturen. Raar eigenlijk, want zeg nou zelf wachten is toch niet meer van deze tijd?

Als je ondernemer bent dan krijg je te maken met de betalingstermijnen van je klanten. Op het moment dat je een factuur stuurt dan gaat deze betalingstermijn in. Ergens is dit logisch, want je klant moet natuurlijk even de tijd krijgen om de factuur te controleren om deze vervolgens te betalen. Dit moet één á twee dagen in beslag nemen zou je zeggen toch? Helaas werkt dit bij de meeste bedrijven niet zo. De gemiddelde betalingstermijn in Nederland ligt op de 41 dagen. Dit betekent dat je gemiddeld 41 dagen moet wachten totdat je factuur eens betaald wordt. Voor veel ondernemers zorgt een lange betalingstermijn voor problemen met de cashflow.

Geld zit ”vast” in facturen
Het geld zit namelijk ‘’vast’’ in facturen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet direct over liquide middelen beschikt, waardoor je bijvoorbeeld geen nieuwe investeringen kan maken, leveranciers kan betalen of door kan groeien. Als jij in een dergelijke financiële spagaat terecht komt dan kan je, als je deze hebt, gebruik maken van een buffer. Als je geen buffer hebt dan zal je op zoek moeten gaan naar een financieringsvorm.

Afactoring wachtenlternatieve financieringsvorm
Veel ondernemers denken wellicht aan een klassieke banklening, maar ook een alternatieve vorm van financiering kan een antwoord bieden. Factoring is een alternatieve financieringsvorm die kan helpen om jou uit de financiële spagaat te helpen. Door gebruik te maken van factoring beschik jij binnen 24 uur na het versturen van je factuur over het factuurbedrag. O2 Factoring wacht op de afgesproken betalingstermijn die jij met je klant hebt. Hierdoor kan jij doorgroeien en direct de investeringen maken die hiervoor nodig zijn.

O2 Factoring bied je de oplossing
Heb je interesse in factoring? Neem gerust contact met O2 Factoring op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over factoring via +31 10 3073146 of vraag een vrijblijvende offerte op!