Gepubliceerd op 15 februari 2019

Waarom kunnen ondernemers niet zonder smartphone?

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Vrijwel iedere Nederlander is tegenwoordig in het bezit van een mobiele telefoon. Meestal is dit voor privégebruik, maar ook steeds meer ondernemers kunnen niet zonder smartphone. Dat komt voornamelijk omdat het een multifunctioneel apparaat is. Tien jaar geleden gebruikte we een mobiele telefoon alleen om te bellen of te sms’en, maar anno 2019 kan een smartphone veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan e-mailen, surfen op internet of het gebruiken van applicaties. Zeker voor zakelijk gebruik is het steeds noodzakelijker om een mobiele telefoon te hebben. Waarom is dat zo?

Altijd en overal bereikbaar

De hoofdreden dat ondernemers een mobiele telefoon hebben is omdat bereikbaar te zijn voor collega’s, partners en klanten. Als ze bijvoorbeeld een dag niet op kantoor aanwezig zijn, dan kunnen ze hun vaste toestel doorschakelen naar hun mobiele telefoon zodat ze alsnog deze mensen kunnen spreken. Zij kopen dan een extra simkaart die dan alleen voor zakelijk gebruik is.

Wat veel ondernemers ook vaak doen is een apart zakelijk toestel nemen zodat deze alleen wordt gebruikt voor de onderneming. ZIj vinden het niet fijn om hun privétoestel voor zakelijke telefoongesprekken te gebruiken. Door een zakelijke telefoon aan te schaffen blijft dit strikt gescheiden.

Multifunctionaliteit

Maar de bereikbaarheid is niet alleen de reden waarom een ondernemer een smartphone moet hebben. Ook de multifunctionaliteit speelt een steeds grotere rol. Tegenwoordig wordt zo’n toestel steeds vaker om andere redenen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van e-mails. Veel bedrijven gebruiken namelijk de mail als communicatiemiddel. Hoewel dit vroeger alleen via een desktop werd gedaan, zo mailen steeds meer ondernemers vanaf hun mobiele telefoon.

Handige applicaties

Mobiele telefoons leven voort op mobiele applicaties en er komen steeds meer handige apps voor ondernemers die het alleen maar makkelijker maken. Wat te denken van een mobiele agenda, een app om lijstjes te maken of navigeren naar externe afspraken? Dit is allemaal mogelijk met verschillende applicaties die kunnen worden geïnstalleerd. Welke apps allemaal interessant zijn, verschilt per ondernemer. Iedereen moet voor zichzelf nadenken wat handig kan zijn om te gebruiken zodat dit alleen maar ten goede komt van de werkprestaties.

Mobiele transacties

Een andere handeling die steeds vaker wordt gedaan vanwege de multifunctionaliteit is het uitvoeren van mobiele transacties. Dit kan door middel van applicaties die banken hebben ontwikkeld. Zo heeft een ondernemer altijd inzicht in de financiële gegevens van het bedrijf en kunnen betalingen op tijd worden ingeboekt. Tel daarbij op dat de financiële administratie ook een stuk eenvoudig is geworden, omdat een ondernemer nooit hoeft terug te zoeken. naar facturen, rekeningen of bankafschriften.