Gepubliceerd op 25 januari 2019

Waarom kiezen voor Pimcore als PIM systeem?

Het is natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren in je webshop welk PIM systeem het beste bij jouw organisatie past. Hoe weet je nu precies wat je nodig hebt en wat de beste keuze is? Om het je iets gemakkelijker te maken, lichten we één populair PIM systeem uit: Pimcore We nemen de voordelen van dit systeem met je onder de loep.

Wat is Pimcore?
Pimcore is een Product Information Management systeem, kortweg PIM systeem. Een PIM systeem helpt je alle productinformatie van de producten in je webshop te beheren en te verrijken. Het systeem is open source en dat betekent dat je er gratis gebruik van kunt maken. Je hoeft geen licentiekosten te betalen en dat maakt Pimcore een veel gekozen platform. Pimcore heeft daarnaast nog meer voordelen die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

1. Open source
Het grootste voordeel van Pimcore noemden we al even: het is een open source platform. Open source houdt in dat je Pimcore kosteloos kunt gebruiken. Er zitten geen licentiekosten aan verbonden, ook niet naarmate je meer producten verkoopt. Hoe komt Pimcore dan aan zijn inkomsten? Via de verkoop van Service Level Agreements waarmee support en advies wordt geboden.

2. Integreert meerdere oplossingen
Pimcore biedt behalve Product Information Management ook Digital Asset Management aan binnen het platform. Dit heeft als voordeel dat je geen ander systeem nodig hebt als je ook gebruik wilt maken van Digital Asset Management. Je kunt dan zowel je productinformatie als je digitale beeldmateriaal beheren via Pimcore.

3. Personalisatie
Pimcore maakt het mogelijk om te personaliseren via je Product Information Management systeem. Aan de hand van het gedrag van de klant kun je de informatie automatisch aanpassen op al je kanalen. Zo ziet elke klant wat het beste bij hem past.

4. Klantdata inzien
Je kunt ook inzicht krijgen in de informatie die wordt verzameld over je klanten. Met Pimcore kun je deze klantdata gemakkelijk inzien en beheren. Deze informatie is natuurlijk erg waardevol, omdat je het bijvoorbeeld kunt gebruiken voor marketing automation.

5. Schaalbaarheid
Een belangrijk aspect van ieder systeem waarmee je aan de slag gaat voor je webshop is de schaalbaarheid van het platform. Wanneer je in de loop van de tijd steeds meer producten krijgt in je assortiment, is het belangrijk dat je PIM systeem met je mee kan groeien en het verwerken van grote hoeveelheden data aankan. Dit is zeker het geval met Pimcore. Pimcore is een schaalbaar platform met veel mogelijkheden voor het verwerken van data, producten, gebruikers en bezoekers.