Gepubliceerd op 18 december 2019

Waarom een VPN belangrijk is voor een onderneming

Dat we tegenwoordig online maar ook offline overal gevolgd worden is voor niemand meer een geheim. We doen er veel aan om gegevens veilig te stellen. Dit kan onder andere met behulp van een goede VPN verbinding. Een VPN of VPN verbinding is voor veel mensen een onbekend begrip. Toch zou het vaker benoemd moeten worden. Een VPN kent namelijk vele voordelen en is belangrijker dan we vaak denken. Zowel voor een particulier als voor een onderneming. Tegenwoordig met de aangescherpte AVG voorwaarden moeten alle gegevens van klanten in een veilige omgeving staan. Deze mogen absoluut niet in handen komen van iemand die hier kwade bedoelingen mee heeft of ze wil gebruiken voor bepaalde doeleinden.

Datalekken in het verleden

De AVG voorwaarden zijn niet voor niets aangescherpt. In het verleden hebben er verschillende grote datalekken plaatsgevonden waarbij persoonlijke gegevens beschikbaar waren.

T-mobile, Deloitte en Uber

T-mobile, Deloitte en Uber hebben allemaal te kampen gehad met een datalek. Bij T-mobile waren gegevens van klanten één dag gelekt. Bij Deloitte hadden hackers maarliefst één jaar lang toegang tot gegevens van hun klanten. Voor Uber geldt hetzelfde, hackers hadden toegang tot gegevens van klanten. Zelfs grote bedrijven beveiligen hun gegevens dus niet altijd even goed voor hackers. Het is dus belangrijk dat je je eerst goed verdiept in een VPN.

Vertrouwen van klanten

Het vertrouwen van klanten is misschien wel het belangrijkste wat je op moet bouwen tijdens het creëren van een band met hen. Het slordig omgaan met persoonlijke gegevens is hierbij een no go. Voornamelijk financiële gegevens liggen erg gevoelig. Het verschilt dus wel per onderneming hoe belangrijk dit is. Om dit vertrouwen vanaf het begin te winnen kan er op de website worden vermeld hoe er om wordt gegaan met persoonlijke gegevens.

Buitenland

Een VPN verbinding zorgt op verschillende manieren voor meer veiligheid voor jouw organisatie én klanten. Maar het kan ook andere voordelen opleveren wanneer je bijvoorbeeld een onderneming in de reisbranche hebt. Met een VPN kan je namelijk van locatie veranderen. Dit kan erg handig zijn tijdens bijvoorbeeld het boeken van een vlucht. Benieuwd naar de mogelijkheden van een VPN? Op deze website lees je meer over de beste VPN in 2019.