Gepubliceerd op 7 november 2017

Vergaderlocatie voor ondernemend Nederland in Amsterdam

Op een prachtige locatie vergaderen in een vergaderruimte in Amsterdam. Dit is ideaal om ontspannen te kunnen vergaderen en de onderwerpen te bespreken die vooraf gepland zijn.

Vergaderen is een belangrijke vorm van het bespreken van bepaalde punten. Maar tegenwoordig wordt het vaak gezien als iets wat te lang duurt en saai is. Daarom is het efficiënt om op een rustige en ontspannen locatie te vergaderen. In Amsterdam is het op meerdere locaties mogelijk om een zaal te huren om een vergadering te organiseren. Een rustige omgeving zorgt voor een optimale denksfeer. Naast de vergadering is het mogelijk om een hapje en drankje te nuttigen tijdens en/of na de vergadering. Dit bevoorrecht de sfeer uitstekend en zet het vergaderen in een ander perspectief.

Waarom vergaderen?

Maar waarom vergaderen we nu eigenlijk? Dit wordt georganiseerd om bepaalde problemen/vragen en/of potentiele mogelijkheden te bespreken. Er zijn een aantal categorieën in vergaderen, de verschillende categorieën in vergaderen zijn:

  • Informerende vergadering
  • Instructie vergadering
  • Brainstorm vergaring
  • Besluitvormende vergaring

Het verschilt per categorie welke insteek de vergadering heeft. Tijdens een vergadering gelden er altijd een aantal basisregels waaraan gehouden moet worden om het zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen. Zo kent een vergadering een voorzitter die verantwoordelijk is voor de orde. De orde is namelijk van belang, iedereen moet elkaar laten uitpraten en vrijlaten in zijn/haar mening over een bepaald onderwerp. Naast iemand uit laten praten is naar elkaar luisteren belangrijk. buiten eigen mening om is interesse tonen in andermans mening van belang.

Ontspannen vergaderen

Om een vergadering te laten verlopen zoals eerdergenoemd, is een goede sfeer en omgeving van belang om ontspannen te kunnen vergaderen. Naast dat het een positief effect heeft op de denkwijze van mensen wanneer de omgeving en sfeer ontspannen is, helpt het mee aan een betere teambuilding. Wanneer u ervoor kiest om een vergadering te organiseren in een vergaderruimte in Amsterdam is het mogelijk om hierbij te eten. Dit zorgt ervoor dat er met een positieve gevoel tegen de vergadering wordt aangekeken en niet als saai wordt ervaren. Hierdoor zal de houding van de aanwezige beter zijn en is het naast het vergaderen gezellig om met elkaar een hapje te eten.

Structuur van groot belang

Om een vergadering goed en effectief te laten verlopen is het van belang dat er een bepaalde structuur aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat een vergadering in goede banen geleid wordt. Een aantal punten die voor een goede structuur zorgen zijn:

  • Iedereen is op tijd
  • Elkaar laten uitspreken
  • Luisteren naar elkaar
  • De voorzitter bepaalt
  • Blijf bij het discussiepunt/onderwerp
  • Acceptatie van het e.v.t. genomen besluit

Wanneer deze punten worden nageleefd in een vergadering zal er een vaste structuur zijn. Wanneer één van de bovengenoemde punten niet wordt nageleefd tijdens een vergadering, is het van belang dat de voorzitter ingrijpt en de desbetreffende persoon, die de regel overtreedt, hierop aan te spreken. Dit zorgt voor orde en gezag. Een vergadering is erg nuttig en wanneer er structuur is, en dan is het ook leuk/leerzaam.