Gepubliceerd op 15 december 2017

Verandering vereist goed opgeleide professionals

De wereld verandert razendsnel en dus ook de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven ontdekken dat ze met hun ontwikkelvragen bij Saxion Parttime School terecht kunnen. Directeur Dick Sweitser weet wel waarom.

“Diverse innovatieve bedrijven in onze regio staan aan de wieg van die veranderingen. Zij willen zich constant blijven ontwikkelen. Wij bieden modulen aan die inspelen op de ontwikkelvraag van een medewerker of werkgever, met de bedoeling iets wat vandaag nog niet goed loopt of beter kan, morgen wél te laten werken. Daar worden bedrijven natuurlijk direct beter van”, stelt hij.

Vraaggestuurd

Dat bedrijven interesse hebben, is duidelijk. 
Inmiddels zijn er al een aantal samenwerkings-
contracten getekend, zoals met Werk en Vakmanschap. Sweitser: “Dat is een organisatie die technische mensen detacheert naar bedrijven. Een combinatie van leren en gelijktijdig werken. Dat deden zij voornamelijk in het mbo, maar nu ook samen met ons op hbo-niveau. Er is veel behoefte aan scholing, zeker in de technische sector. Zo is onze modulaire deeltijdstudie Mechatronica erg in trek.”

Kaak Groep

Ook met de Kaak Groep, een belangrijke speler op de wereldmarkt voor de industriële bakkerijtechnologie, werkt Saxion Parttime School nauw samen. Medewerkers van de Kaak Groep volgen de modulaire deeltijdopleiding Mechatronica. Deze opleiding sluit nauw aan bij de dagelijkse praktijk in deze hoogwaardige technologiesector en de vraagstukken die hier spelen. Bas Zeper (26) is mechanisch monteur op de robotafdeling en heeft al zijn kennis in deeltijd opgedaan. “Ik wil gelijk resultaat zien als ik met een opleiding bezig ben. Daarom past een deeltijdopleiding zo goed bij me: dan combineer je werk en opleiding.“ De eerste ervaring met het deeltijdonderwijs is voor Bas positief: “Mijn medestudenten zijn bij verschillende bedrijven werkzaam; we leren heel veel van en met elkaar. Je kunt je eigen vraagstukken inbrengen en met elkaar vind je de oplossing. Dat is heel waardevol.”

Vooruitkijken

Dick Sweitser benadrukt: “Wij leiden mensen op die vooruit durven en willen kijken in hun vakgebied en daarnaast ook vakoverstijgend kunnen denken en handelen. Daar maken wij mooi onderwijs voor. In ons modulaire systeem kunnen losse modulen worden gevolgd, maar je kunt ook modulen stapelen tot je hbo-diploma. Het onderwijs is blended, met een eigentijdse mix van online leren, werkplek-leren en bijeenkomsten op de hogeschool zelf. De student bepaalt zelf in welk tempo hij studeert en werkt samen met de studiecoach voortdurend aan het eigen studiesucces.

Daar komt bij dat we een eigen valideringstraject hebben ontwikkeld: wat je al weet of kunt, hoef je niet opnieuw te leren. Dat kan een verkorting van de studie betekenen. Fijn voor de student/medewerker én kostenbesparend voor de werkgever. Ook daarin zijn we dus heel marktgericht bezig.”

Meer weten?

Heb je vragen of wil je eens sparren over mogelijkheden voor de ontwikkeling van jouw bedrijf of medewerker(s)? Wij gaan graag met je in gesprek.

Saxion Parttime School

Telefoonnummer 088 – 019 19 19 of mail 
naar parttimeschool@saxion.nl