Gepubliceerd op 2 oktober 2017

Van concept naar onderneming met SlimGeld

Een business kans op basis van een goed idee tot een nieuw bedrijf brengen, vergt meer dan alleen enthousiasme. Hoe pak je dit goed aan en wie kan hiermee helpen én voor financiering zorgen?

Een goed doortimmert plan, financieel goed doordacht en berekent, maar ook een pitch om financiers te vinden. De regionale coöperatieve kredietunie SlimGeld kan je helpen om van een goed idee met een plan in de basis, tot een doortimmerde aanpak te komen. Na goedkeuring door de leden, kan financiering via de kredietunie SlimGeld volgen. SlimGeld ondersteunt op deze wijze (nieuwe) ondernemers uit de regio Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en omgeving. “Wij hebben nu het eerste krediet verleent aan de uit Heerhugowaard afkomstige ondernemer Rutger Vlaming met zijn nieuwe concept SuitTruck, waarmee maatpakken worden aangemeten in zijn truck die voor de deur van je kantoor langs komt”, aldus de enthousiaste Ed Nobel, voorzitter van de Kredietunie SlimGeld. Het concept van SlimGeld waarbij niet alleen financiering wordt gedaan, maar ook ondersteuning en coaching van de ondernemer, lijkt hiermee te werken. “Juist het aspect van meedenkende ondernemers in combinatie met de financiering heeft voor Rutger de doorslag gegeven om voor de kredietunie SlimGeld te kiezen.”

Ed Nobel heeft na zijn periode bij Incotec gekozen om als zelfstandig ondernemer verder te gaan en Agri Treat Projects op te starten om daarmee het coaten van bloembollen technisch mogelijk te maken als alternatief voor de huidige ontsmettingsmethode. “Wij hebben afgelopen jaar zeer goede resultaten bereikt met proeven in samenwerking met de Proeftuin Zwaagdijk en zijn nu een prototype coating machine voor tulpenbollen verder aan het ontwikkelen waarmee dit plantseizoen grotere proeven gedaan worden”, aldus Ed die altijd bezig is om oplossingen te bedenken waarmee telen van gewassen beter kan, met een focus op duurzamer maken van de teelt. Creativiteit is dan ook wel de basis van zijn drive om ook andere ondernemers te ondersteunen om tot nieuwe business concepten te komen. “Ook mijn eigen project zou een voorbeeld kunnen zijn voor financiering via de kredietunie en mogelijk dat dit voor opschaling in de toekomst ook gaat gebeuren.”

Omdat er op het moment meerdere proposities worden aangedragen bij de kredietunie SlimGeld is het ook nodig om meer leden te werven. Dit om voldoende financiën te hebben voor het financieren, maar zeker ook voor de ondersteuning van de vereniging als beoordelaar van proposities met hulp van de Golden Egg Check tool, als coach en/of het verder ontwikkelen van de kredietunie tot een volwassen organisatie. “Ondernemers of oud-ondernemers kunnen lid worden door middel van het afnemen van obligaties waarmee ze ook stemrecht hebben en als coach anderen kunnen helpen. Hiermee kan het mooie principe van ondernemers voor ondernemers tot een werkelijk goed functionerende organisatie worden gebracht”, aldus de woorden van Ed Nobel. «

Kredietunie Slimgeld
Helderseweg 14 1815 AB Alkmaar
E-mail info@kredietunieslimgeld.nl
www.kredietunieslimgeld.nl