Gepubliceerd op 20 februari 2018

Totale ontzorging: Van aanname tot ontslag

Bij Payroll Totaal liggen alle administratieve diensten in één hand, van die op het gebied van salaris en personeel tot subsidieaanvragen en ontslagprocedures. Payroll Totaal neemt de ondernemer alle rompslomp van het werkgeverschap uit handen, zodat die zich op de meerwaarde van zijn personeelsleden kan concentreren: samen met hen meer omzet maken.

Het begon met het excelleren in salarisstroken maar gaandeweg kwam er steeds meer bij: van een stukje werving & selectie tot het mee formuleren van arbeidsvoorwaarden. Al vele jaren lost Payroll Totaal elk payrollprobleem op, niet alleen in uitvoerende maar ook in meedenkende zin. Het bedrijf onderscheidt zich enerzijds door zijn vlekkeloze uitvoering en anderzijds door de grote mate van expertise van zijn negen medewerkers.  De geavanceerde software waarmee Payroll Totaal werkt fungeert daarbij als een perfecte verbindingstool. “Het attendeert de werkgever er tijdig op wanneer bijvoorbeeld een contract afloopt en biedt daarbij tegelijk een denksignaal: moet het worden verlengd of moet er een ander worden aangeboden, en zo ja, welk?” zegt directeur Ralf Jacobs.

Direct toepasbare kennis

Kennis hebben van nieuwe wetten en regels behoort niet tot de kerntaken van de ondernemer die ‘ook’ werkgever is, vindt Ralf Jacobs. Daarvoor gaan de ontwikkelingen te snel en is de materie te complex. De Wet Werk & Zekerheid  is  nu enkele jaren een feit, maar de werkgever heeft tijd nodig om alle implicaties ervan te ontdekken, maar prompt wordt er weer een nieuwe  van kracht, de Arbowet.  Payroll Totaal overziet die implicaties direct, bijvoorbeeld op het vlak van loonkorting, niet alleen precies op hoeveel de werkgever recht heeft maar ook wanneer hij de uitbetaling daarvan kan verwachten, want ook dat kan onder de nieuwe wetgeving opschuiven en dus voor een onaangename verrassing zorgen. Het uitbesteden van dit werk leidt tot rust en overzicht en vergroot zo ook het plezier in het ondernemen zelf. “Onze mensen zijn zeer gedreven in het verwerven en bijhouden van kennis. Wie hier werkt is bereid zichzelf voortdurend  intern en extern te laten bijscholen. Zo hebben we ook diepgaande kennis opgedaan van tal van branches, van detailhandel tot gezondheidszorg, van metaal & techniek tot vrije beroepen en zakelijke dienstverlening. We delen die kennis graag met onze klanten, bijvoorbeeld via jaarlijkse informatiemiddagen en nieuwsbrieven. Ook daarbij is de voortgaande digitalisering een onmisbaar hulpmiddel. Tegenwoordig is het salarispakket voor de werkgever vierentwintig uur per dag online bereikbaar, net als onze website vol informatie. Maar het belangrijkste voor hem is natuurlijk dat wij die kennis direct voor hem kunnen toepassen.”

De juiste keuzes

Ook al is de crisis voorbij, bedrijven nemen nog steeds niet te snel mensen in vaste dienst, huiverig geworden door steeds nieuwe bepalingen die werkgevers minder flexibiliteit geven. Hoe opereer je het best in het spanningsveld van de wens naar extra personeel en de angst daarvoor? “Onze klanten hierin goed adviseren is onze grote meerwaarde. Meedenken en zien waar de mogelijkheden liggen voor de in- en uitstroom van personeel.  Waar ligt voor hen de winst? Waar situeert zich het risico? Wij reiken onze klanten alle gereedschappen aan om daarin de juiste keuzes te maken.”

Payroll Totaal, Mauritslaan 42 – 44, 6161 HW Geleen. Tel: 046 – 457 08 50. Internet: www.payrolltotaal.nl