Gepubliceerd op 30 oktober 2019

Toekomstbestendige laadstations

De elektrische auto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De technologie van de verschillende elektrische voertuigen ontwikkelt zich in een snel tempo, maar kunnen de laadstations die ontwikkeling bijhouden? En heeft uw laadstation van vandaag wel voldoende vermogen voor uw voertuig van morgen?

Vermogen slimme laadpaal

Voor steeds meer mensen wordt elektrisch rijden interessant, prijzen dalen en de ontwikkeling van technologieën zoals actieradius verbeteren zich snel. Een hogere actieradius, heeft gevolgen voor de accu’s en het laadvermogen. Verouderde laadstations bieden tegenwoordig niet meer het gewenste vermogen van het huidige wagenpark.
Laadstations van Lanova Laadpalen zijn standaard uitgerust met een laadvermogen van 22kW welke middels de software aan te passen is naar het gewenste vermogen van uw voertuig(en).

Elektrische voertuigen worden gezien als de duurzame toekomst van transport. Om deze voertuigen écht efficiënt op te laden is een slimme laadpaal van essentieel belang en moet dan ook voldoen aan al onze (toekomstige) wensen:

De technieken om duurzaam en kostenbesparend te laden zijn reeds verkrijgbaar bij Lanova. Dankzij het Load Guard systeem dat er voor zorgt dat het laadstation zich automatisch aanpast aan alle andere verbruikers binnen het gebouw, inclusief lokale stroomopwekking zoals zonnepanelen. Middels het slimme Load Balancing is het mogelijk om voertuigen interactief op te laden. Dankzij patroonondersteuning herkent het laadstation aankomst en vertrektijden van de voertuigen. Vervolgens is het laadstation in staat om te voorspellen hoe lang het opladen zal duren en kan hierbij rekening houden met bijvoorbeeld het piek- en daltarief.

Laadpaal verplicht vanaf 2020

Vanaf 2020 verplicht het Europees Parlement bedrijven om voor iedere 10 parkeerplekken minimaal 1 laadpaal te plaatsen. Deze nieuwe wet zorgt voor een substantiële toename van laadpalen in Nederland. De toename van het aantal laadstations heeft een financiële impact op ondernemers. Het is daarom goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om deze investering tot het minimum te beperken:

Maatwerk oplossing

Het aanbod in laadstations is groot en neemt in hoog tempo toe. Juist daarom is het van belang om wensen en techniek goed op elkaar aan te laten sluiten. Lanova Laadpalen biedt een gevarieerd pakket van AC en DC laadstations voor de particuliere, zakelijke, en openbare markt. Of het dus gaat om laadkabels, thuis laden of snelladen: Lanova heeft een passend advies.

Lanova Laadpalen

Lanova Laadpalen staat voor een totaalpakket van slimme, stijlvolle laadoplossingen. De vraag naar kwalitatief goede laadstations met vooruitstrevende technologieën is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Door een assortiment van toekomstbestendige laadstations samen te stellen is Lanova dé laadpalen aanbieder van vandaag én morgen.

De focus heeft de afgelopen jaren met name gelegen op het particuliere- en zakelijke laden (AC). Op de Tankstation Vakbeurs, 6 en 7 november aanstaande zal Lanova haar nieuwe DC snellaadstation introduceren.

Gratis schouwing

Bent u ook benieuwd hoe u laadstations optimaal in kunt gaan zetten voor uw bedrijf? Voor de lezers van Ondernemensbelang.nl is het mogelijk om geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan te vragen inclusief schouwing door een gecertificeerd installateur. Tijdens deze schouwing wordt er een inschatting gemaakt van de mogelijkheden en de kosten voor de aanleg van laadstations bij uw woning of bedrijfspand.