Gepubliceerd op 12 februari 2020

Startupplatform Dealroom haalt 2,75 miljoen euro groeigeld op

Dealroom heeft 2,75 miljoen euro groeigeld opgehaald bij de investeringsmaatschappijen Shoe Investments en Knight Venture Capital. Het in Amsterdam gevestigde Dealroom is actief in heel Europa en helpt professionele investeerders, bedrijven en lokale overheden om innovatieve technologiebedrijven te vinden. De financiering zal de expansie van het bedrijf in Europa, Azië en de Verenigde Staten versterken.

Shoe Investments, de investeringsmaatschappij van de Rotterdamse ondernemer Pieter Schoen, investeert in snel groeiende en schaalbare ondernemingen. De Amsterdamse investeringsmaatschappij Knight Venture Capital is gespecialiseerd in investeringen in
business-to-business softwarebedrijven.

Europese acquisities

“We hebben de eerste zes jaar besteed aan het perfectioneren van onze methodologie, technologie en netwerk om Dealroom te positioneren als de belangrijkste bron voor data en inzichten over technologiebedrijven in Europa en daarbuiten”, vertelt CEO van Dealroom Yoram Wijngaarde. “Nu is het moment aangebroken deze financiering te gebruiken om groei te versnellen, onze datacapaciteiten uit te breiden en nieuwe Europese, Aziatische en Amerikaanse markten te bereiken.”

“Dealroom heeft een enorme meerwaarde voor venture capitalists en bedrijven die wereldwijd op zoek zijn naar ondernemingen met de grootste potentie”, aldus Pieter Schoen, managing director en eigenaar van Shoe Investments. “De data waarover Dealroom beschikt draagt bovendien bij aan de kennis van overheden met betrekking tot de ecosystemen die onmisbaar zijn bij de ontwikkeling van startups. Daarnaast is Dealroom ook van grote waarde voor startende Europese entrepreneurs die lokale en particuliere ondersteuning nodig hebben. We kijken daarom ook uit naar de samenwerking met deze partij.”

“We zijn onder de indruk van de visie van Yoram Wijngaarde en zijn team en hun sterke focus op het maken van een product dat zich onderscheidt in zowel kwaliteit van data als gebruiksgemak”, aldus Diederik Ingen Housz, managing partner bij Knight Venture Capital. “We zijn enorm trots op de groei die Dealroom heeft doorgemaakt sinds onze eerdere investering in 2017 en kijken ernaar uit om Dealroom te blijven ondersteunen in de volgende groeifase.”


Yoram Wijngaarde, CEO van data- en softwareplatform Dealroom

Over Dealroom

Dealroom is een data- en softwareplatform dat wereldwijde informatie over startups, innovatie en risicokapitaalinvesteringen biedt aan overheden, durfkapitaalfondsen en particulieren. Het bedrijf is opgericht in 2013 en gevestigd in Amsterdam. Dealroom is de meest uitgebreide database over technologische ecosystemen en wordt gebruikt door lokale overheden, startuphubs, durfkapitaalfondsen en de technologie-industrie. Het verkent en analyseert de prestatiekenmerken van innovatieve bedrijven, voornamelijk startups en scale-ups, in Europa en de Verenigde Staten. De rapporten zijn Europa’s meest vooraanstaande bron over startups geworden en worden gepubliceerd door The Economist, The Financial Times, BBC, The New York Times en Washington Post. Dealroom heeft inmiddels 30.000 gebruikers.