Gepubliceerd op 25 september 2017

Spotcap biedt flexibel zakelijk krediet aan ondernemers

beer zandt spotcapHet laatste kwartaal van het jaar is voor veel ondernemers een belangrijk seizoen. Zo staan de feestdagen voor de deur, waarop optimaal ingespeeld kan worden. Bijvoorbeeld door middel van een kerstcampagne of het inkopen van extra voorraad. Daarbij is het weer tijd om de eindejaarsbalans op te maken. Uiteraard wil elke ondernemer zo positief mogelijk het jaar afsluiten. Maar hoe kun je op korte termijn extra financiering aantrekken voor een eindejaarsspurt?

 

Alternatieve financiering biedt de uitkomst
Steeds meer ondernemers maken gebruik van alternatieve financieringsmogelijkheden. Alternatieve financiering omvat elk type financiering die niet van de bank afkomstig is. Deze alternatieve financieringsvormen kunnen ideaal ingezet worden in combinatie met een bancaire lening. Dit wordt stapelfinanciering genoemd. Want naast een lening bij de bank, hebben ondernemers ook regelmatig behoefte aan aanvullend werkkapitaal. Door middel van werkkapitaalfinanciering kan jij een extra impuls geven, die nodig is om jouw bedrijf te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan groeikansen als het aannemen van extra personeel, het lanceren van een nieuwe campagne of het voorfinancieren van voorraad. Waar traditionele financiële instellingen traag en terughoudend kunnen zijn in het verstrekken van zakelijk krediet, bieden alternatieve kredietverstrekkers zoals Spotcap een uitkomst. Spotcap stelt ondernemers in staat om in te spelen op seizoenspieken of een eindejaarsspurt te maken door middel van flexibel zakelijk krediet. Daarbij verloopt de aanvraagprocedure bij Spotcap geheel online en ontvang je binnen één werkdag antwoord op je kredietaanvraag. Zo weet jij direct waar je aan toe bent.

Online financiering aanvragen
Als online financieringspartner voor het MKB stelt Spotcap ondernemers in staat om te groeien middels zakelijk krediet. Als online kredietverlener bieden we een aantrekkelijke financieringsoplossing door de gebruiksvriendelijkheid in krediet-aanvragen. Spotcap is gespecialiseerd in werkkapitaalfinanciering en voorraad-financiering voor ondernemers. Met name voor het MKB is de financieringsformule van Spotcap gunstig, omdat de flexibiliteit en snelheid aansluit op de behoeftes van ondernemers. Door een combinatie van expertise en de inzet van slimme technologie kan Spotcap de kredietanalyse uitvoeren op basis van de huidige bedrijfsprestaties in plaats van uitsluitend historische gegevens.

Spotcap verstrekt kortlopend, zakelijk krediet van €10.000 tot €250.000 met een looptijd van maximaal 15 maanden. Bedrijven die minimaal 2 jaar actief zijn en een jaaromzet van €200.000 generen, komen al in aanmerking voor een krediet bij Spotcap. Kredietaanvragen kunnen geheel online en vrijblijvend ingediend worden. Bij goedkeuring kan het krediet direct worden opgenomen. Bij Spotcap kan een lening ook na een maand al boetevrij vervroegd afgelost worden. Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot een hertoetsing na 3 maanden van de looptijd.

Door Beer Zandt, senior Business Development Manager bij Spotcap.