Gepubliceerd op 5 februari 2020

SIDEKICK-IT EN HORIZON INTERNET TECHNOLOGIES SLAAN DE HANDEN INEEN

Dick van Balgooij, directeur van Sidekick-IT uit Rijen en Marcel Damen, directeur van Horizon Internet Technologies uit Dongen hebben besloten om de samenwerking tussen beide bedrijven te formaliseren. Sinds 1 januari 2020 werken zij samen in een partnerschap.

Nieuwe technologieën

Technisch gezien zijn de bedrijven zeer complementair aan elkaar, waarbij Sidekick-IT zich met name richt op het ontwikkelen van portals en Horizon Internet Technologies zich richt op de “achterkant” van de oplossingen. In veel gevallen zijn die gebaseerd op nieuwe technologieën zoals Blockchain en Internet of Things.

Fair Care

De samenwerking is ontstaan bij de ontwikkeling van Fair Care, een systeem waarbij thuiszorg contracten transparant vastgelegd worden in een blockchain. De uitvoering van de contracten wordt gemonitord en gevalideerd door middel van apps en Near Field Communication. “Het is absoluut ontoelaatbaar dat geld, bestemd voor de zorg, slecht of onjuist wordt besteed. Het inzetten van innovaties en nieuwe technologieën als Fair Care biedt enorm veel mogelijkheden om te waarborgen dat het beschikbare geld terecht komt waar het hoort. Bij het leveren van doel- en rechtmatige zorg”, aldus Damen.

Begin maart wordt het systeem in gebruik genomen bij de gemeente Gilze Rijen, waarna Dongen en Waalwijk volgen. In totaal zijn er dan meer dan 2000 zorgklanten aangesloten.

BLOCKTRACTS  platform

De kracht van de samenwerking wordt uiteraard ook ingezet voor de bestaande klanten. Daarnaast werken beide partijen aan het doorontwikkelen van het BLOCKTRACTS platform, waarmee snel en eenvoudig een productieve en schaalbare Blockchain infrastructuur gebouwd kan worden.

Nieuw kantoor

Om de samenwerking nog verder te versterken werken beide bedrijven vanaf het tweede kwartaal van 2020 onder één dak vanuit een nieuw kantoor aan de Mijkenbroek in Breda.