Gepubliceerd op 31 oktober 2018

RSI en de week van de werkstress.. hoe past dat bij elkaar?

In eerste instantie lijken deze twee niet zo veel met elkaar te maken te hebben.

Denk echter eens aan die keer dat er toch nog even snel een offerte de deur uit moest, wat gebeurde er toen met je lichaam? De kans is groot dat je je schouders optrok, je bovenlichaam naar voren bracht en op dit manier vol spanning de offerte afgerond hebt. Zolang dit soort spanning niet vaak voorkomt is er niet zo veel aan de hand.

In de huidige tijd merken we dat de werkdruk vaak veelal (on)gemerkt oploopt, er zijn veel dingetjes die nog even af moeten. Je collega’s staan geregeld aan je bureau met de vraag of je of dat al af hebt.

Uiteindelijk is de kans groot dat je niet langer ontspannen achter je bureau zit, maar dat je continue een spanning voelt in je armen, schouders en/of nek. Op dit moment gaat de werkdruk (stress) RSI veroorzaken. Immers, doordat je lichaam zich zelf “op slot” zet, kunnen afvalstoffen niet goed meer afgevoerd worden en ontstaat de RSI.

RSI en stress kunnen dus veel met elkaar te maken te hebben!

Is deze RSI te voorkomen?

Ja, natuurlijk! Een van de manieren die helpt is door een goede werkhouding aan te nemen tijdens je werk en je werkplek goed in te richten.

Laat daarnaast aan je medewerkers zien dat je begaan bent met ze en vraag geregeld hoe het met ze gaat. Deze persoonlijke aandacht (mits oprecht…) maakt dat medewerkers zich gehoord voelen en daardoor minder gestresst.

Wil je je medewerkers echt eens verwennen? Geef ze dan eens een echt goed werkplekadvies en maak daarvoor gebruik van onze speciale aanbieding die wij hebben in de week van de werkstress….

Neem vier persoonlijke werkplekken onderzoeken af en betaal er maar drie! Dat is een korting van maar liefst 25% op onze werkplekonderzoeken.

Leharkade 5
HS ALKMAAR

www.ergowebshop.nl
info@ergowebshop.nl

(072) 7600 100 1817
(06) 146 71 815