Gepubliceerd op 25 maart 2020

PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

Wat een ellende en verdriet brengt het Corona-virus met zich mee. Voor mensen en voor bedrijven. We hadden het natuurlijk niet gepland. Maar juist op 16 maart, de dag dat heel Nederland ‘stil’ viel door de strenge maatregelen, kwam ons boek dat gaat over ‘sterker door ellende’ uit: Dat levert een baanbrekend nieuw inzicht: mensen kunnen door heftige ervaringen juist groeien en sterker worden dan daarvoor!

Juist nu kan het gedachtegoed van PostTraumatische Groei troost, hoop en handvatten bieden. Ellende blijft ellende, maar als het er dan toch is kun je er maar beter uiteindelijk iets waardevols aan overhouden. Door PostTraumatische Groei te realiseren.

Dat mensen zoeken naar manieren om deze tijd een positieve betekenis te geven blijkt ook uit het feit dat ons boek een paar dagen na verschijnen al op #1 stond op de bestsellerlijst bij Managementboek.

Onze missie is het gedachtegoed PTG bekend te maken en wij denken, dat juist nu dat ondersteunend kan zijn. Leed is heel naar, maar je kunt er wel iets mee doen. Daar wordt ellende zinvoller van, waardoor het makkelijker te dragen is.

Om dit hoopvolle gedachtegoed zo breed mogelijk te verspreiden zoeken we naar media om mee samen te werken. We kunnen bijvoorbeeld onze ervaringen delen middels een artikel, interview, casusbeschrijvingen, vragenlijsten, etc. Maar ook over andere manieren om aandacht te genereren voor dit onderwerp gaan we graag in gesprek.

Graag komen we in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Anja Jongkind & Greet Vonk