Gepubliceerd op 6 september 2019

Open Dag bij 100-jarig L. Timmerman & Zn.

Timmerman & Zn. BV uit Middelburg viert binnenkort het 100 jarig bestaan met een Open Dag waarbij men laat zien wat het bedrijf zo uniek maakt. Op zaterdag 21 september presenteert het bedrijf van 10.00 tot 17.00 uur haar typische werkzaamheden aan geïnteresseerden op de vestiging aan de Siloweg 1 te Middelburg. Op 4 juni 1919 verscheen in de Middelburgsche Courant de eerste advertentie van de Electro Machine Smederij L. Timmerman.

De smederij is een mooie combinatie van oud en nieuw smeedwerk. Voor de vele boeren in de omgeving wordt veelal het hoefbeslag verzorgd van de paarden die in de travaille (de hoefstal) voor het pand worden beslagen. Daarnaast voorziet de smederij eveneens in constructiewerk en reparatiewerkzaamheden aan schepen, die meestal vlakbij aan de Rotterdamsekaai aangemeerd liggen. Het familiebedrijf is van lieverlee uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming met uiteenlopende werkzaamheden.

Naast L. Timmerman & Zn. BV voor de verkoop en reparatie van (nieuwe) machines en onderdelen is Timmerman Industrial Repairs BV. specialist in reparaties van en aan schepen, industriële reparaties en constructiewerken. Timmerman is anno 2019 een bedrijf met een oppervlakte van bijna 6.000 vierkante meter (gelegen aan het water), met een enorme werkplaats voor de bouwmachines, een grote hal voor de industriële reparaties, een ruime verspanende afdeling en een groot magazijn. Er worden veel werkzaamheden verricht voor rederijen, industrieën, overheden en overslag- en grondverzetbedrijven.

www.ltimmerman.nl