Gepubliceerd op 3 april 2019

Oosterscheldekreeft van halve ton voor Support Casper

Met de vangst van een circa 2,5 kilo zware kreeft, die sportjournalist Kees Jansma in ontvangst mocht nemen, werd in Zierikzee het Oosterscheldekreeftenseizoen geopend. Later die dag veilde bondscoach Ronald Koeman dezelfde kreeft voor het recordbedrag van 50.000 euro bij de vismijn van Colijnsplaat. Dat bedrag gaat rechtstreeks naar de campagne Support Casper. Een fantastisch resultaat voor Casper van Eijck die ook bij de veiling aanwezig was. Hij is een gerenommeerd chirurg en onderzoeker bij Erasmus MC. Het laatste en winnende bod werd in gezamenlijkheid door W&A Fish en Delta Mossel, beide uit Yerseke, uitgebracht.

De Oosterscheldekreeftenwijn is dit jaar een Chileense Chardonnay van het wijnhuis Lapostolle. Nieuw was de presentatie van het Oosterscheldekreeftenbier. Na het signeren van het wijnetiket van de kreeftwijn 2019, een ontwerp van amateurschilder Bep Rook-Schot, vertrok iedereen naar de schepen. Daar volgde een hartelijke ontvangst met een glaasje champagne. De vloot van 16 veelal historische schepen voer vervolgens door het Havenkanaal naar de Oosterschelde waar kreeftenvisser Gerrie van den Hoek al met zijn bootje lag te wachten.

Eenmaal aangekomen in de buurt van de kreeftenfuiken, stapte een klein comité van hoogwaardigheidsbekleders aan boord van het kreeftenvissersbootje MS3. Commissaris van de Koning Han Polman overhandigde de eerste kreeft aan Kees Jansma. Deze kreeft werd bewaard voor de veiling. Ronald Koeman arriveerde met de boot van de KNRM in de haven van Zierikzee. Hij is ambassadeur van Support Casper. Deze campagne is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. www.supportcasper.nl.