Gepubliceerd op 12 juni 2018

Ondernemen zonder zorgen? Kies payroll

Als werkgever sta je voor steeds grotere uitdagingen. Schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe en wet- en regelgeving wordt ingewikkelder. Payroll maakt het je makkelijker om hierop in te spelen. Holland Payroll legt uit hoe payroll jou helpt in je ondernemerschap.

Wat is payroll nu precies?

Payroll is een vorm van HR-dienstverlening voor de flexibele schil in je organisatie. Je werft en selecteert zelf je medewerkers en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, planning en loopbaanontwikkeling. Holland Payroll neemt jouw medewerker in dienst en wordt juridisch werkgever. Wij zorgen voor arbeidsovereenkomsten op maat, aanmeldingen bij UWV en Belastingdienst, pensioenopbouw, werknemersverzekeringen, salarisbetalingen, ziektebegeleiding en loonadministratie. Je kunt vervolgens maximaal 5,5 jaar gebruikmaken van de kwaliteiten van de medewerker zonder dat je hem in dienst hoeft te nemen.

Wie is Holland Payroll?

Holland Payroll geeft ondernemers de lenigheid om snel te kunnen inspelen op de grilligheid van de markt. Wout-Jan Ykema van Holland Payroll: “Wij zorgen dat jouw bedrijf zich kan richten op de bedrijfsvoering. Wij geloven niet in kant-en-klare, voorgebakken oplossingen. Wél in maatwerk. Daarbij vinden we goede arbeidsvoorwaarden voor de payrollmedewerker van essentieel belang. Bij ons profiteren werkgever en werknemer van payrolling.”

Voor wie is payrolling interessant?

  1. AOW- en pensioengerechtigden

Je werknemer bereikt de AOW- of pensioengerechtigde leeftijd. Einde contract. Maar dat hoeft niét het einde van jullie samenwerking te betekenen. Veel AOW’ers blijven graag deeltijd werken en waarschijnlijk houd je hun ervaring en vakmanschap graag binnenshuis. Payrolling maakt het mogelijk om AOW’ers op flexibele wijze aan je te binden. Je hebt niet de risico’s van een arbeidscontract en betaalt alleen voor de gewerkte uren. Ook aantrekkelijk voor je werknemer, want hij of zij kan zelf aangeven hoeveel uur hij kan en wil werken.

  1. Hoogopgeleide kennismigranten

Steeds meer vacatures zijn nauwelijks te vervullen met personeel uit eigen land. De kennismigrantenregeling kan dan uitkomst bieden. Hiermee kun je een ‘highly skilled’ medewerker van buiten de EU halen die hier vanwege zijn specifieke kennis mag werken. Daarvoor moet je als werkgever IND-referent zijn. De procedure om dat te worden kost veel tijd, energie en geld. Klopt er iets niet? Dan kunnen werkgever en kennismigrant fors worden beboet. Door de kennismigrant aan te stellen via Holland Payroll, word je ontzorgd. Ook hoef je geen IND-referent te zijn. Je hoeft je alleen te richten op de samenwerking met de kennismigrant.

  1. Vakantiekrachten en werkstudenten

Vakantiekrachten zijn ideaal om je bedrijf draaiende te houden in vakantietijd. Daarnaast zetten steeds meer werkgevers studenten in die het hele jaar door naast hun studie beschikbaar zijn voor werk. Niet iedereen weet dat het voordelen heeft om deze extra krachten in te lenen via een payrollspecialist. Een werkstudent hoef je dan bijvoorbeeld geen arbeidscontract te geven, maar kun je lange tijd op oproepbasis inzetten. Dit scheelt je bovendien een hoop administratieve rompslomp.

  1. Zelfstandigen in loondienst

Wil je samenwerken met zelfstandige professionals, maar heb je geen trek in modelovereenkomsten van de Belastingdienst en wil je schijnzelfstandigheid, boetes en naheffingen voorkomen? Dat kan. Door te werken met een ‘zzp’er in loondienst’, ook wel werkprofessional genoemd. Deze zelfstandige professional heeft gewoon alle vrijheid om met opdrachtgevers de werkafspraken te maken die hij wil, maar is op papier in loondienst bij Holland Payroll. Hierdoor voorkomt de zzp’er niet alleen de kans op schijnzelfstandigheid, maar profiteert hij ook van de sociale zekerheid van een baan in loondienst, zoals een verzekering voor WW, ZW en WIA. Kortom: voor beide partijen meer gemak en minder risico’s.”

  1. Stagiairs en afstudeerders

Je kunt veel baat hebben bij het inzetten van stagiairs en afstudeerders. Denk alleen al aan hun gedrevenheid en frisse blik op je bedrijf. Het is ook een mooie kans om je voor toekomstig talent te profileren als aantrekkelijke werkgever. Tot zo ver waarschijnlijk weinig nieuws. Maar weet je ook dat het een uitkomst is om stagiairs en afstudeerders via payroll in te zetten? Je neemt de stagiair aan, bepaalt de vergoeding, werktijden en de stageopdracht, maar hebt geen omkijken naar alle administratieve rompslomp. Alle aandacht kan naar de stagiair en de begeleiding. Ook handig: via payroll kun je de stagiair na de stage heel eenvoudig flexibel blijven inzetten.

Voor welke payroll oplossing kies jij?

Holland Payroll helpt jou in je ondernemerschap. Wil je graag weten hoe payroll werkt voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs komen graag bij je langs voor het bespreken van de mogelijkheden en geven jou advies-op-maat.

Holland Payroll
info@hollandpayroll.nl
www.hollandpayroll.nl