Gepubliceerd op 25 juni 2019

Niet zomaar op en neer

Als we een auto kopen oriënteren we ons uitvoerig. Eerst en vooral moeten het merk en het model bij ons passen. Er zijn mannen die ‘zweren’ bij een BMW, er zijn vrouwen die de voorkeur geven aan het eiderdopje van de Fiat 500, en dan liefst nog in het roze. Er zijn mannen die je vroeger slechts onder bedreiging van een geladen revolver achter het stuur van een Volvo 343 kon laten plaatsnemen, een model dat door elke rechtgeaarde macho ‘een truttenschudder’ werd genoemd, er zijn vrouwen die de verloving verbraken omdat hun aanstaande echtgenoot een Opel Kadett wilde kopen. Maar ook als een auto niet zoveel emoties oproept en de keuze puur rationeel wordt gemaakt, gaat de aspirant koper vergelijken, afwegen, rekenen en dan pas een beslissing nemen. Logisch. Na een huis is een auto vaak de grootste aanschaf van een jong individu of gezin.

Jong houden

Op latere leeftijd geldt datzelfde voor een traplift. De installatie van zo’n apparaat stelt senioren in staat nog jarenlang in hun huis te kunnen blijven wonen. Zonder traplift wordt het dagelijks naar boven klimmen en afdalen geleidelijk aan een uitputtingsslag voor knieën en heupen. En ook als de gewrichten nog grotendeels vrij zijn van artrose is er het toenemend risico op vallen, met alle gevolgen van dien. Zonder traplift hebben senioren vaak geen keuze: het huis moet worden verkocht en met de opbrengst wordt een serviceflat gekocht. Velen willen dit niet. Terecht. Met de verhuizing verdwijnt niet alleen hun vertrouwde bovenverdieping maar ook hun gevoel van eigenwaarde: ineens zijn ze ‘oud’. Een traplift is in deze levensfase dus een aankoop die veel meer doet dan alleen het transport van boven naar beneden vergemakkelijken. Het is een apparaat dat letterlijk jong houdt.

Transparant

Des te meer reden bij de aanschaf van een traplift niet over één nacht ijs te gaan en er net zoveel tijd en moeite voor uit te trekken als bij die van een auto. Alleen, hoe doe je dat? Trapliftfabrikanten en -dealers hebben geen uitnodigende showrooms, eigen tijdschriften en websites. Of toch wel? Trapliftenvergelijken.nl  is een site die het de senior makkelijk maakt in dit opzicht. Hij kan er zijn trapsituatie ingeven (recht of juist bochtig), zijn specifieke wensen en vervolgens drie offertes op maat aanvragen bij erkende leveranciers. Het systeem van de vergelijkingssite werkt als een filter. Aanbieders wéten dat hun offertes kritisch naast elkaar worden gelegd en zowel op prijs als op kleine lettertjes onder de loep genomen. Dat bevordert transparantie en het leveren van kwaliteit, omdat teveel klachten leiden tot een slechte reputatie en het verlies van een belangrijk portaal als dit om potentiële klanten te bereiken.

Zelfs wie er het geld niet voor (over) heeft een traplift te kopen en de voorkeur geeft aan huren vindt via Traplifenvergelijken.nl zijn gading. Alleen een traplift delen is nog niet mogelijk, zoals dat bij auto’s al wel gebeurt. Maar laten we eerlijk zijn: al die vreemden die ’s nachts bij u de lift nemen om zich even te wassen of naar het toilet te gaan, nee, dat klinkt naar de Stairway to Hell, terwijl uw eigen traplift juist uw hoogstpersoonlijke Stairway to heaven is, – en weer back to the ground. trouwens

Voor meer informatie, ga naar: www.trapliftenvergelijken.nl