Gepubliceerd op 18 december 2019

Nederlanders online dol op asperges, Max Verstappen en Buienradar

HOOFDDORP – Ook in 2019 gebruikte Nederland massaal het internet. En met dagelijks gemiddeld 215.000 zoekopdrachten weet Startpagina.nl waar de Nederlanders naar zoeken. Dit jaar werd er onder meer veel gezocht naar het koolhydraatarme dieet en recepten met asperges. Ook BN’ers Max Verstappen, Linda de Mol, Thierry Baudet en Duncan Laurence kwamen veelvuldig in de zoekresultaten voorbij. Toch zijn Marktplaats (476.474), Youtube (343.660) en Buienradar (317.002) de drie woorden waar in 2019 het meest op gezocht is.

Categorie Bekende Nederlanders

Net als voorgaande jaren heeft Max Verstappen de race van meest gezochte bekende Nederlander gewonnen. Met meer dan 19.000 zoekopdrachten behoudt hij zijn eerste positie. Duncan Laurence is de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar. Vooral natuurlijk door zijn winst tijdens het Europees Songfestival. Hij behaalt de derde plek in de top 5. Andre Rieu blijft net als voorgaande jaren erg populair bij de Startpagina-gebruikers en belandt op de tweede plaats.

Net als vorig jaar staat Andre Hazes Jr. hoog in de lijst. Hij was volop in het nieuws door zijn nieuwe relatie met Bridget Maasland. Die trouwens ook hoog als nieuwkomer in de lijst is binnengekomen. Zij staat op de derde plek in de lijst van meest gezochte vrouwelijke bekende Nederlanders. Linda de Mol staat op nummer één bij de vrouwelijke bekende Nederlanders. Zij stapte aan het begin van dit jaar over naar SBS6. Martine Bijl staat dit jaar ook in de lijst. Bijl overleed in mei op 71-jarige leeftijd aan de complicaties van de hersenbloeding die ze twee jaar eerder kreeg.

Categorie sport

In de categorie sporters staat hij wederom op eenzame hoogte: Max Verstappen. Dit zorgt er ook voor dat Formule 1 op de tweede plaats staat in de ranglijst van categorie sport. Voetbal staat op de eerste plaats met het WK voetbal vrouwen als meest gezochte sportevenement van dit jaar. De Startpagina-gebruiker blijkt daarnaast gek op kaartspelletjes: klaverjassen en bridgen staan op de derde en vijfde plek. Maarten van der Weijden, die de Elfstedenzwemtocht dit jaar in zijn tweede poging zwemmend voltooide, staat op nummer drie bij de meest gezochte sporters. Schaatsster Paulien van Deutekom is dit jaar in de lijst terug te vinden. Zij overleed begin dit jaar op 37-jarige leeftijd aan kanker.

Categorie politiek

Miljoenen Nederlanders brachten in maart hun stem uit voor de Provinciale Staten en voor het waterschap. De Statenverkiezingen hebben twee grote winnaars opgeleverd: Forum voor Democratie (FvD) en GroenLinks. Naar FvD is massaal gezocht en de partij is dan ook op de eerste plaats van de top 5 met meest gezochte politieke partijen beland.

Meest gezochte politici

Thierry Baudet is de meest gezochte politicus van het jaar door Startpagina-gebruikers. Op de tweede plek staat Geert Wilders en Mark Rutte volgt op de derde plaats.

Categorie recepten

Net als voorgaande jaren zijn de koolhydraatarme en gezonde recepten opvallend hoog in de ranglijst geëindigd. Dit is ook niet zo gek, want we willen steeds meer op onze gezondheid letten. De recepten met asperges worden het meest gezocht onder de Startpagina-gebruikers. Ook is er volop gezocht naar allerlei soorten soeprecepten en stoofpotjes (waaronder hachee en goulash).

Meer informatie is te vinden op www.watzoektnederland.nl.

Over Startpagina.nl

Startpagina.nl wijst mensen de weg op het internet. Het platform trekt maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers. De site biedt een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. Startpagina.nl is een belangrijke gids voor de ervaren internetgebruiker (40+).