Gepubliceerd op 25 september 2019

Meer vitale werknemers? Een PMO helpt!

Prestaties lever je met gezonde en vitale werknemers. Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is het perfecte startpunt voor optimaal presterende medewerkers. Het biedt zicht op hun werkvermogen, mentale veerkracht, eventuele gezondheidsrisico’s en leefstijl. De uitkomsten van het onderzoek helpen je bij het stimuleren van gezond gedrag. Zorg dat je ze daarom altijd bespreekbaar maakt, zodat iedere deelnemer zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen.

Hoe werkt een PMO?

Met de bevindingen uit de risico-inventarisatie en -evaluatie en het advies van onze bedrijfsarts stellen we de inhoud van de online vragenlijst en het gezondheidsonderzoek voor je organisatie samen. In een ‘vitale koers sessie’ leggen we de verbinding met de ambitie en doelstellingen van de organisatie.

Het Preventief Medisch Onderzoek van Arbo Unie kijkt zowel naar de persoon als naar de invloed van de werk- en privé-omgeving. Vanuit deze brede scope ontstaat een goed beeld van alle factoren die het werk beïnvloeden. Door de energiebronnen in beeld te brengen, vinden we de beste oplossing om de optimale inzetbaarheid te versterken.

 

Hoe meer medewerkers meedoen, hoe meer baat er is bij de resultaten. Dit stimuleren we onder andere met Energizers: korte, motiverende bijeenkomsten die echt aanzetten om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met gezondheid en vitaliteit. Ook bieden we een inspirerende sessie voor leidinggevenden waarin zij handvatten meekrijgen om in gesprek te gaan met hun medewerkers over vitaliteit.

Meer informatie over een PMO? Klik hier!