Gepubliceerd op 30 april 2019

Medewerkers inhuren bij een studenten uitzendbureau

Wanneer je medewerkers nodig hebt, kan het inhuren van een uitzendbureau een optie zijn. Omdat iedereen werk zoekt via Google is een papieren vacature die bij de supermarkt hangt verleden tijd. Dat is ook niet gek want het is ook veel handiger en makkelijker. Dit is hetzelfde met een uitzendbureau, wanneer je bijvoorbeeld intypt bij Google: uitzendbureau Eindhoven. Zul je vrij snel een uitzendbureau vinden. Dit kan handig zijn als je er snel eentje moet zoeken, dit geld trouwens niet alleen voor een uitzendbureau in Eindhoven. Maar ook voor een uitzendbureau in Tilburg bijvoorbeeld. Maar wat is er zo speciaal aan een uitzendbureau met studenten? Om het wat duidelijker te maken hebben wij een artikel geschreven over hoe studenten werken, en wat de voordelen er van zijn.

1. Goedkoop

Misschien wel het grootste voordeel, studenten zijn goedkoper dan ervaren “oudere” mensen. Een gemiddeld uurloon ligt bij een wat oudere student rond de 10 euro. Vaak beginnen ze met een lager uurloon en wordt dit na een tijd meer. Wanneer je dus werk hebt wat studenten kunnen doen, zou dit erg slim zijn als je wilt besparen op de personeelskosten.

2. Frisse blik

Omdat studenten geen praktische ervaring hebben in het werk hoeft dit niet gelijk een heel groot nadeel te zijn. Omdat ze namelijk nog niks weten kijken ze er met een frisse blik naar toe. Je kunt ze juist heel ervaren laten worden doordat je ze het helemaal van het begin kan uitleggen. Ze zullen dit goed onthouden en blijven doen in de toekomst.

3. Enthousiaste jongeren

Vaak hebben studenten een eerste werkervaring door stage of bijbaan. Ze zitten vol ideeën en willen graag het team van je bedrijf versterken. Ze gaan er 100% voor om het maximale te behalen, en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren. Al helemaal op het begin van hun studentenwerk zullen ze erg gemotiveerd zijn en willen veel zelf doen. Tuurlijk zullen ze wat fouten maken in het begin, alleen zul je dit moeten laten toestaan want: van fouten leren ze!

4. Objectief

Studenten hebben vaak geen ervaring, maar dit is juist een voordeel omdat ze objectief naar bepaalde zaken zullen gaan kijken. Ze hebben geen persoonlijke belangen bij uitkomsten, ze hebben geen dubbele agenda en zullen heel direct en eerlijk zijn.

5. Creativiteit

Uit onderzoek bleek dat studenten vaak met eigen ideeën komen waar andere mensen niet snel aan zullen denken. Ze hebben een idee dat ze combineren met gedrevenheid en gaan hier creatief mee om. Dit komt omdat ze nergens zorgen over maken en denken minder snel aan het maken van fouten. Oftewel ze zijn: creatief, enthousiast en slim!

6. Vervanging van ander personeel

Omdat de schaarste van hoog opgeleid mensen toeneemt kan het zijn dat je nu personeel hebt dat bijna 65 plus is of wordt. Je zult vroeg of laat een keer moeten gaan zoeken naar nieuw personeel. Wanneer je een student hebt die zich helemaal thuis voelt bij het bedrijf kan een mogelijke nieuwe vaste personeel lid worden. Omdat ze hier al van jongs af aan werken worden dit later hele gespecialiseerde mensen worden.