Gepubliceerd op 7 april 2020

Magento-webshops kunnen toch blijven draaien op Magento 1

Veel bedrijven zagen de bui al hangen: zij zouden een hoge investering kwijt zijn doordat Magento 1 niet meer ondersteund wordt en een overstap naar Magento 2 nodig was. Die angst is echter overbodig. Hipex heeft namelijk samen met Mage One een manier gevonden waarop Magento-webshops ook na 1 juni 2020 zonder zorgen kunnen blijven draaien op Magento 1.

Overstappen is voorlopig nog niet nodig

Magento is één van de populairste e-commercesystemen in de wereld. Al meer dan 10 jaar vertrouwen grote en kleine retailers op de software. Er is lang gewerkt aan een opvolger en die werd op 17 november 2015 gelanceerd: Magento 2.

Het overstappen naar dit nieuwe platform is echter een flinke klus en is voor bedrijven naast een behoorlijke investering vaak ook een lang traject, als er überhaupt al voldoende capaciteit voor handen is. Goede Magento-ontwikkelbureaus zijn schaars en beslissingen om over te stappen worden hierdoor uitgesteld. Daarnaast zijn veel bedrijven nog tevreden met Magento 1, maar die software krijgt geen veiligheidsupdates meer vanaf 1 juni 2020.

Gelukkig is er voor deze bedrijven nu een oplossing. Hipex heeft afspraken met Mage One gemaakt, zodat (toekomstige) klanten zonder zorgen op Magento 1 kunnen blijven draaien. Ze zorgen voor veiligheidsupdates en technische verbeteringen die Magento 1 helemaal in lijn brengen met de nieuwste technologieën.

Geen commercieel gewin

Milan Bosman, Managing Partner bij Hipex: “Wij hebben veel klanten die momenteel nog op Magento 1 draaien en voor hetzelfde dilemma staan. Om onze klanten niet in de steek te laten en hen met een groot probleem op te zadelen zijn we een exclusieve samenwerking gestart met Mage One. Dit initiatief is gestart vanuit de Magento community en heeft als doel om vanaf 1 juni 2020 het verzorgen van veiligheidsupdates van Magento-eigenaar Adobe over te nemen, zodat Magento 1-gebruikers blijven beschikken over een veilige Magento-webshop. Omdat wij het belangrijk vinden dat Magento 1-gebruikers na 1 juni nog altijd over veilige webwinkels beschikken, hebben wij besloten om hier geen commercieel gewin uit te halen. We doen het omdat we onderdeel zijn van de community.”