Gepubliceerd op 9 april 2018

Laat technologie voor je werken: leg koppelingen met HR- en salarissoftware

“We maken de administratie graag zo simpel mogelijk.” Sjoerd Boer vormt de vierde generatie die actief is in het familiebedrijf Bakker Boer in Goes. Ook zijn vader is nog werkzaam in het bedrijf en zelfs zijn grootouders zijn regelmatig op de werkvloer aanwezig. Bakker Boer startte in 1929. Recent is de bakkerij verhuisd naar bedrijventerrein De Poel. “Hiermee zijn we klaar voor de toekomst.”

Groepsportret Joris Maljaars van Schipper en Bakker BoerDe samenwerking met de Schipper Groep en Sigma Personeelsdiensten gaat tientallen jaren terug. Dat is een relatie die min of meer onverwoestbaar is. Dat bleek ook toen het idee ontstond dat de verwerking van de salarissen sneller en efficiënter zou kunnen. “Zo maar overstappen naar andere partners doen wij niet. Veel beter is het om er samen uit te komen.”

Gegevens koppelen

De noodzaak om gegevens te koppelen, werd voor Bakker Boer steeds urgenter. “We zijn een mkb-bedrijf met circa 70 medewerkers. Naast de bakkerij hebben we vijf eigen winkels. Een zesde gaat binnenkort open. Het kantoorwerk vergt steeds meer tijd. En het is ingewikkeld in deze branche. Werkte iedereen gewoon van negen tot vijf, dan ging het nog wel. Maar we hebben bijvoorbeeld te maken met bakkers die ’s nachts werken en weekendhulpen die af en toe in de winkels meedraaien. Tot voor kort moesten we vanuit het planningsysteem, de informatie handmatig doorgeven in Nmbrs, de salarissoftware van Sigma Personeelsdiensten. Dat kostte al gauw twee uur. Bovendien was de kans op fouten groot. Een typefout is zo gemaakt.”

Secuur bijhouden

Volgens Sjoerd is het slim om technologie voor je te laten werken. En dat is precies wat hij Sigma Personeelsdiensten en Online-Planning heeft gevraagd. “Tegenwoordig kan alles gekoppeld worden. Dus dit ook, was onze gedachte. De uiteindelijke realisatie van de koppeling van ons online planningspakket met Nmbrs, is verzorgd door Joris Maljaars van Sigma en Peter Kornelis van Online-Planning. We zijn voor een belangrijk deel in de luwte gehouden. Inmiddels is het operationeel en zijn we druk met optimaliseren. Daarnaast hebben we intern een belangrijk aandachtspunt, namelijk strak inzetten op het planningssysteem. Dit is immers de basis voor de salarisverwerking. Gelukkig kunnen medewerkers meekijken en fouten signaleren. Daarnaast hamer ik er bij de filiaalhouders op dat zij de uren secuur bijhouden. Want hoe beter het in het planningsysteem staat, hoe minder we hoeven controleren en hoe beter de salarisverwerking gaat.”

Mogelijkheden Nmbrs

Over de samenwerking met Sigma Personeelsdiensten en Online-Planning is Sjoerd ronduit tevreden. “Maar we zijn er nog niet. Zo wil ik Nmbrs verder gaan uitdiepen. Er zitten nog zo veel mogelijkheden in die we nu onbenut laten, dat ik daar graag meer over wil weten. Sigma zal me daar zeker weer bij begeleiden.”

Sigma Personeelsdiensten is een dochteronderneming van de Schipper Groep. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van HR- en salarissoftware? Neem dan contact met op met Consultant Joris Maljaars via jmaljaars@schippergroep.nl of 0113 – 239 400.