Gepubliceerd op 29 juli 2020

Zekerheid op hoogte met kwaliteit rolsteigers van Euroscaffold

Al ruim een decennium produceert Connecting aluminium klimmaterialen om veilig op hoogte te werken. Enkele voorbeelden van de producten die in de Noord-Hollandse fabriek gemaakt worden zijn: (rol)steigers, kamersteigers, trappentorens (rolsteigers met geïntegreerde trappen), steigeraanhangwagens, ladders en trappen. Het leveren en installeren van maatwerk, zoals kooiladders, hangladders, vluchtladders en dakrandbeveiliging behoort ook tot de mogelijkheden.

De oorsprong van Connecting ligt in de Zaanstreek waar eigenaren Marco Hakvoort en Frank van der Weide zelf ook woonachtig zijn. De directie gaat in 2009 samen verder na jarenlang als collega’s in loondienst te hebben gewerkt en richten Connecting: Constructie en Technische Handelsonderneming op. De nieuwe onderneming start in Wormerveer met beschikking over circa 1.800 vierkante meter productie- en opslagruimte.

Al na een paar jaar werd de bedrijfsruimte te klein en verhuisden ze naar Krommenie. Ondanks de enorme groei die het familiebedrijf nog altijd doormaakt is het bedrijf de Zaanstreek altijd trouw gebleven. Mede-eigenaar Marco Hakvoort vertelt: ‘We beschikken inmiddels over ruim 10.000 vierkante meter productie-, opslag-, distributieruimte aan de Noordervaartdijk in Krommenie. Daarnaast hebben we een ruime showroom waar alle artikelen standaard op voorraad staan. In de werkplaats zijn dagelijks tientallen gecertificeerde lassers en productiemedewerkers uit eigen land en het buitenland aan het werk om aan de grote vraag te kunnen voldoen.’

Euroscaffold rolsteigers

Onder de naam Euroscaffold produceert Connecting betrouwbare rolsteigers die bekend staan om de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Via de eigen webshop Steigerverkoop.nl en gespecialiseerde dealers vinden de klimmaterialen de weg naar bedrijven en ZZP’ers in de bouw en industrie. Directeur Frank van der Weide vertelt: ‘Vanwege de gunstige prijs tegenover huren zien we een verschuiving in de markt waardoor het kopen van rolsteigers ook steeds populairder wordt bij particulieren.’ Via internationale dealers gaan de materialen in groten getale naar het buitenland. Dagelijks rijden vele vrachtwagens het terrein op om tientallen tot honderden rolsteigers, kamersteigers en steigermaterialen in te laden.

Eurostairs trappen & ladders

Onder de naam Eurostairs worden er in dezelfde fabriek verschillende soorten ladders en trappen geproduceerd, bijvoorbeeld magazijntrappen, bordestrappen, dubbele trappen, telescoopladders, vouwladders, enkele ladders, tweedelige ladders, driedelige ladders. De laatste twee soorten zijn in de A-stand vrijstaand zonder muur of gevel te gebruiken, dit wordt ook wel de reformstand of een reformladder genoemd. Ladders en trappen worden gebruikt voor kortstondige werkzaamheden op hoogte of als overbrugging naar bijvoorbeeld een dak.

Aanhanger aanbod

Connecting beschikt over een speciale aanhanger divisie waar unieke steigeraanhangers gemaakt worden. Deze steigertransporters zijn niet alleen handig voor het vervoeren van steigers, maar ook voor opslag van de klimmaterialen. Daarnaast bieden ze veiligheid aan de steigeronderdelen waardoor er minder kans op beschadigingen ontstaat. De aanhangwagens zijn verkrijgbaar als bakwagen en open of gesloten steigeraanhanger. De laatstgenoemde aanhanger kan worden afgesloten met een hangslot waardoor de onderdelen niet ongewenst meegenomen kunnen worden.

Certificeringen en keuringen

Het jaarlijks laten keuren van het klimmateriaal is niet alleen verplicht voor ISO en VCA, maar ook voor professionals vanwege de Arbowet en NEN-EN certificeringen. De rolsteigers van Euroscaffold voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van de NEN-EN 1004 (klasse 3), 1298 rolsteiger normering en worden volgens gemaakt volgens de regelgeving van TÜV Nederland. De ladders en trappen van Eurostairs voldoen aan de Nederlandse Warenwet; Besluit Draagbaar Klimmaterieel en de Europese norm EN 131.

Rolsteiger kopen

Sinds 2016 verkoopt Euroscaffold de klimmaterialen en accessoires via de eigen webshop Steigerverkoop.nl. Inmiddels beschikt de shop over het grootste online aanbod van klimmaterialen in Nederland, met onder andere ruim 500 verschillende soorten rolsteigers. De producten komen grotendeels uit eigen fabriek en zijn hierdoor uit voorraad leverbaar. Op werkdagen besteld is de volgende werkdag gratis bezorgd.