Gepubliceerd op 11 maart 2019

Jouw droomonderneming opzetten: maar hoe zit het met de financiering?

Je zegt je baan op en gaat eindelijk doen wat je altijd al wilde doen: je begint een boekenwinkel. Wat moet er allemaal gebeuren? Een onderneming registreren, een pand huren, een zakelijke rekening openen en boeken inkopen, maar er moet nog veel meer geregeld worden. En hoe ga je die investeringen eigenlijk maken?

Je eigen onderneming
Het idyllische plaatje van het openen van je eigen boekenwinkel inclusief koffiecorner zie je glashelder voor je. Massa’s houten boekenkasten met sierlijke planten en mooie glazen lampen hier en daar, wie zou daar nou niet naartoe willen gaan om de nieuwste thriller te kopen.

Zakelijk krediet
De sfeer die je wil creëren in je boekenwinkel heb je op een rijtje. Nu is het een kwestie van de financiën rond krijgen zodat je verder kan. Je hebt wel een beetje spaargeld en een fiks bedrag op je rekening vanwege een erfenis, maar bij elkaar opgeteld is dit net niet genoeg om die eikenhouten boekenkasten te kopen die jij voor je ziet tijdens de grootse opening van de winkel. De oplossing? Het verkrijgen van zakelijk krediet. Een lening hoef je tegenwoordig niet meer per se via de bank aan te vragen. Dit kun je gelukkig nu ook makkelijk via andere partijen regelen door via internet een aanvraag te doen.

Een grote inkoop
Alles is geregeld, maar nu loop je een jaar na de opening van je boekenwinkel tegen het één en ander aan. De zaak loopt minder goed dan je verwacht had. Gelukkig komt net die ene goede roman uit. Die ene waarvan ook bekende presentatoren van verschillende televisieprogramma’s het boek tipten. Een gegarandeerde bestseller. Het is dan ook je intentie om een flinke oplage in te slaan zodat je veel kunt verkopen en de boel financieel recht kunt trekken. Maar, het lukt je financieel net niet om deze grote inkoop te doen.

Voorraadfinanciering
Geen zorgen. Door middel van voorraadfinanciering kun je toch mee deinen op de bestsellergolf en weer flinke omzet draaien. Ben je bezorgd dat je niet op tijd aflost? Geen zorgen. De aflossing wordt bij PIN Voorschot volledig automatisch afgeschreven. Jij hoeft je alleen maar zorgen te maken over welke bestseller je de volgende keer inkoopt.