Gepubliceerd op 30 april 2018

Je eigen contentmarketeer voor de prijs van een stagiair

Content krijgt een steeds belangrijkere rol in de marketingmix bij bedrijven. Iedere onderneming is daarom actief bezig met blogs, webteksten, whitepapers, video’s en meer. Het Amsterdamse Contentmarketingbureau Contany biedt nu de mogelijkheid voor een eigen contentmarketeer tegen een fractie van de kosten.

De opkomst van contentmarketing
Contentmarketing is van alle tijden, maar sinds de opkomst van de zoekmachines is goede informatie nóg belangrijker. Content is volgens Google nu een top-3 rankingfactor. Nuttige informatie wordt gewaardeerd door je lezers en dus ook door Google, waardoor je website zal stijgen in de zoekresultaten.

“We zien vooral in de e-commerce een enorme hype rondom contentmarketing ontstaan. De kleinere webshops kunnen voor populaire zoekwoorden niet meer winnen van de grote jongens zoals Bol.com, Zalando en Coolblue. Daarom zoeken de kleintjes al snel naar alternatieve manieren om aan hun bezoekers te komen,” vertelt Jordi Bron, oprichter van contentmarketingbureau Contany. “Creatieve content is voor hun vaak een simpele en betaalbare manier om op te vallen.”

Goede contentmarketeers zijn schaars
Juist omdat contentmarketing zo populair is neemt de vraag naar marketeers die hier goed in zijn enorm toe. Echter, studies en cursussen lopen enorm achter op de snelle ontwikkelingen in de online wereld. Deze combinatie maakt dat contentmarketeers enorm schaars zijn en vaak enorme salariseisen hebben.

“Bedrijven kunnen vaak geen geschikte contentmarketeer vinden. Daarom besloten we dat gat op te vullen met een Inhouse service,” legt Jordi Bron uit. “We zorgen ervoor dat we samen met de klant een contentstrategie maken en vervolgens zorgen we voor een geschikte contentmarketeer op kantoor van de klant. Al onze kandidaten hebben onze eigen training gevolgd en gedurende het project bieden wij begeleiding waar nodig, zodat je als klant altijd de kennis en ervaring van het hele contentmarketingbureau achter je hebt staan.”

De Inhouse service voor contentmarketing wordt vanaf mei 2018 aangeboden door Contany. Meer informatie op https://www.contany.nl/.