Gepubliceerd op 11 juli 2017

Innovatieve duurzame installaties met oog voor klantwaarde

Al ruim 25 jaar het aanspreekpunt voor energiebesparende installatietechniek. De installaties worden ontworpen, geïnstalleerd en beheerd door het team vol passie en vak liefde. Energie besparen en comfort daar staat Sommers voor!

Het bedrijf staat al ruim 25 jaar voor kwaliteit, service en vertrouwen, in de driehoek Eindhoven/Arnhem/Venlo en ook daarbuiten. Vakbekwame medewerkers leveren dag in, dag uit kwaliteitsproducten. Ze werken in een goede collegiale werkomgeving met de beste materialen en gereedschappen. Het installatiebedrijf kenmerkt zich vooral door de hoge mate van vakmanschap die aanwezig is en dat geldt voor de mensen op kantoor, in de werkplaats, de bouwplaats en de service. Om het vakmanschap binnen de organisatie te handhaven zijn ze dagelijks bezig met het opleiden van hun werknemers en nieuwe leerlingen. Ook is het bedrijf BRL6000 gecertificeerd.

Innovatieve installaties
Sommers Installatietechniek is een van de voorlopers van innovatieve installaties. Duurzame energie dat hoor je overal, maar bij Sommers wordt door de eigen innovatieve kijk ook gekeken naar de energiekosten in het ontwerp van de installaties.

Energiescan
Door continu te blijven denken aan het milieu en de portemonnee zijn er vele mogelijkheden. Welke investering past bij uw pand? Welke mogelijkheden zijn toepasbaar? Door het huidige energieverbruik te koppelen aan de graaddagen worden er door de energiespecialist duidelijke en no-nonsense rapportages gemaakt. Deze rapportage wordt gecombineerd met een energiescan op locatie. Daarna wordt een investeringsbegroting opgesteld en een specifieke duidelijke offerte gemaakt. Duidelijk, persoonlijk en vooral eerlijk. Dat is Sommers Installatietechniek.

Regeltechniek
Een grote besparing is mogelijk door de juiste regeltechniek toe te passen. Vaak zijn bestaande systemen goed maar nooit uitgebreid aan de huidige tijd van wisselende werktijden. Door efficiënt per ruimte de temperatuur te regelen wordt direct energie bespaard.

Reinigen van installaties
Vervuiling in technische installaties geeft storingen en klachten. Maar ook hygiëneproblemen. Door cv-installaties te reinigen en te spoelen met speciale apparatuur voorkomt u problemen en zijn comfortklachten verleden tijd. Maar ook het reinigen van de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem. Eenmaal per vijf jaar reinigen voorkomt bacteriegroei en zorgt voor een beter en gezond binnenklimaat van uw woning en/of kantoorpand.

Verwarmen met de zon
De zon heeft veel energie die omgezet kan worden in elektrische energie middels PV-systemen, echter Sommers gebruikt het veelzijdig voor thermische solarpanelen en heatpipes. Een mooi toepasbaar systeem is het Duitse Solvis-systeem dat een energiebesparing van 30-50% kan geven. De combinatie van zonnewarmte voor warmwater en cv-installaties geeft een unieke verwarmingsmogelijkheid voor nieuwe en vooral bestaande installaties. Het Solvis-systeem kan gecombineerd worden met een warmtepomp, pellet brander, biomassaketel, cv-haard en de traditionele HR cv-ketel. Diverse woningen, kantoren, sportcomplexen, en gemeentelijke panden zijn al door Sommers uitgevoerd met een energiebesparend systeem. Wie wil er nu direct besparen op de energielasten!

Legionella preventie/beheer
Ruime ervaring in het ontzorgen van legionellapreventie bij bedrijven, gemeentes, scholenstichtingen heeft Sommers ook in eigen huis. Een van de specialismen is het uitvoeren van keerklepcontroles via het eigen ERP-pakket met digitale werkbonnen. Bij eventuele besmettingen worden discreet vervolgacties ingezet zoals thermisch of chemisch reinigen van drinkwaterinstallaties. Ook aanpassingen in bestaande locaties worden als hoofdaannemer uitgevoerd. Unieke innovatieve oplossingen zijn bijvoorbeeld toegepast bij aanpassingen bij 78 appartementen in Oegstgeest. «

Sommers Installatietechniek
www.sommers-installatietechniek.nl